Paimentamassa on käyty muutama kerta ja katseltu poispäinajoa, pysähdyksiä, kaaria. Paimennuskokeessakin käytiin colliemestiksissä. Radalla ei ollut mitään mahdottomia tehtäviä, mutta oli erikoisjuttuja, joita emme ole treenanneet, ja lampaat imeytyivät joka välissä puskia syömään. Dingon oli hyvin hankala saada niitä liikkeelle, koska kun sitä hyvin tiiviisti joutuu käskyttämään, sen huomio keskittyy lauman sijasta ohjaajaan. Yhteistoiminnalla päästiin kuitenkin rata loppuun asti, ja H-tuloksella voitettiin kahden koiran kakkosluokka.

Sen jälkeen on ollut vielä muutamat paimennustreenit, joissa on lähinnä humputeltu. Dingolla on siis ollut oikein hauskaa, paljon juoksemista ja simppeliä lampaiden keräilyä. En tiedä, kisataanko paimennuksessa enää – ylempien luokkien näperrys ei ole kivaa etenkään kun harvalla treenitahdilla ei juuri edetä, jolloin ollaan koko ajan liian vaikeiden tehtävien parissa, ja tiheämpään tahtiin en vaan jaksa ja pysty Somerolle asti ajamaan.

Floran kesä meni eläinlääkärien pöydillä. Sille tuli juoksun jälkeen napatyrä, nisäpatti ja emätintulehdus, joka uusiutui. Kohtutulehdusta ei ollut (kolmenkaan ultraamisen tuloksena), mutta kohdussa oli nestekystia, joten Flora päätettiin steriloida. Se täytyi tehdä avoleikkauksena, mistä koira toipui nopeasti ja helposti. Floralla olisi kyllä vielä kuntoa ja intoa tokoon, mutta sitä oli kevään treeneissä varsin vaikeaa saada tekemään enää oikein mitään hiljaa ja hermostumatta. Muistissa on myös viimeisin koe (vuoden takaa), josta kyllä tuli ykkönen, mutta olin voimaton huutamisen kanssa, joka ei tauonnut liikkeiden välillä ollenkaan, mihin tilanteeseen en kyllä enää halua, eikä varmasti halua Florakaan. Dingolta on mennyt niin monta varvasjännettä, että sitä en mihinkään tottelevaisuustreeniin haluaa enää laittaa, eikä se ole Dingon juttu muutenkaan. Se on silti näyttänyt, mihin pystyy.

Kymmenen vuoden koiraharrastuksen täyttämä elämänvaihe on siis tulossa päätöksen, hyvin haikein mielin, mutta nyt on sen aika. Olen saanut mielettömästi muistoja ja kokemuksia pohjamudissa rämpimisestä palkintopalleilla paistatteluun ympäri Suomea, mistä nöyrä kiitos kuuluu koirilleni. Olette rakkaat ja parhaat!

14682162_1135628246485088_48005889808244