Sunnuntaina ajeltiin tuttuihin maastoihin jälkikokeeseen (miksi en ollut rotumestiksissä? koska sain tietooni niiden olevan samana päivänä vasta kun olin ilmoittautunut oman seuraan kokeeseen, mikä johtui ihan siitä etten itse ottanut asiasta selvää, koska en ole enää niin rotujutuissa mukana enkä kuuluu koko yhdistykseenkään enää). Arvottiin ensimmäisenä lähtevä jälki ja päästiin loikahtamaan janalle heti kun auto oli parkissa. Tuomarina Kari Santikko. Janalla Dingo nuuski hyvin suuntautuneena metsään päin, mutta lähtö oli floppi. Koira longerteli jäljen yli, hortoili takajäljellä ja lähti siitä käännettynä lopuksi jäljestämään. Tästä fiaskosta 15 pistettä. Jäljellä lähdettiin etenemään rauhalliseen tahtiin mukavassa maastossa. Tuli kulma, tuli keppi ja toinen. Jossain kohtaa totesin, ettei olla enää jäljellä, ja tätä hukkaa selviteltiin hyvän aikaa, valitettavasti liian kauan. Palattiin takaisin, löydettiin jälki uudestaan ja kolmas ja neljäs keppi. Kutonen missattiin, vaikka seurattiin kyllä jälki loppuun asti. Palattiin vielä katselemaan, josko se löytyisi, mutta kun havaitsin, että ollaan jo reilusti yliajalla, tultiin pois ja luovutettiin löydetyt neljä keppiä.

Esineruutu oli tutussa paikassa ja sujui omilla kriteereilläni vallan mainiosti. Lähetin taas keskeltä etulinjaa. Dingo jolkotteli ruutuun, etsiskeli ja toi hienosti laukalla pienen kengän jostain aika keskeltä. Toisella lähetyksellä sama, hölkyttelyä ja pinkaisu esineen kanssa takaisin. Pari kertaa Dingo pysähtyi ruutuun, annoin lisäkäskyn ja osoitin johonkin satunnaiseen suuntaan. Tuomarin mielestä toki olisi pitänyt edetä määrätietoisemmin ja ottaa esineet varmemmin ja sitä rataa. Pisteitä 26. Tähän olin tosi tyytyväinen.

Maastossa joka käänteessä koiran suorituksessa oli epävarmuutta ja hyviin treeneihin nähden alisuoritusta. Kyllä Dingokin hämmentyy kisatilanteessa hermoilustani ja koheltamisestani, se ei vain näytä sitä ulospäin niin selvästi kun on lunkimpi reagoimaan noin muutenkin.

Tottikseen ei näin ollen tarvinnut mennä, mikä oli toki helpotus. Tehtävä suoritettu, koira koulutettu palveluskoirakokeeseen ja siihen myös osallistuttu. Enempää Dingon ei tarvitse minulle tätä lajia tehdä. Se on todistanut koulutettavuutensa ja työkykynsä. Hyvä Dingo, jälkikoira ja hyvä koira. Onnellisena ja ylpeänä saamme jättää jäljestämisen taakse.