Ilmajoen leirillä oltiin tänäkin vuonna. Metsäjälkiryhmää koulutti Mia Thel. Hyvää treeniä tehtiin, ei mitään mullistavaa uutta. Lauantaina kisamainen jälki. Jana oli vähän pusikkoinen, ja Dingo unohtui tutkailemaan voimakasta sivutuulta. Hankala tilanne lähettää koiraa, kun nokka ja huomio eivät vaan millään käänny oikeaan suuntaan eteenpäin. Lähempää ja lähempää lähettämällä sitten päästiin jäljelle. Alkupää oikein hyvää työskentelyä ja keppejä nousi. Yhdessä kohdassa oli jonkun eläimen jälkiä ja piti mennä yhdessä tästä ohi, kun koiraa jänskätti. Jäljen loppupäässä oli ollut marjastajia ja jäljentekijä tallannut liian lähelle alkupäätä, hukka tuli. Koira kuitenkin teki hyvin töitä.

Esineruutu tehtiin kuivaan suohon. Yksi esine takaa nousi helposti, sitten ahnehdin ja halusin toisen, joka ei meinannut nousta. Ensinnäkin se oli karvakaulus, jota Dingo ei edes halunnut ottaa, kun loppujen lopuksi vierestä näytin. Muutenkin olisin vähän voinut ajatella, että kun esine oli vasemmassa takanurkassa sopivasti vielä tuulen suuntaisessa urassa ja kävi voimakas tuuli takavasemmalta etuoikealle, mistä ihmeestä koira olisi hajun siitä edes voinut saada. Dingo jaksoi kyllä puurtaa ruudussa, pisteet siitä!

DSC_0066.jpg

Sunnuntaina tehtiin lyhyempi kisatyylinen jälki. Janalla sama homma, nokka nousi tuuleen ja janan vielä leikkasivat syvät metsäkoneen urat, joissa rämmittiin. Itse jälki oli erinomainen. Iltapäivällä tehtiin toinen jana, koira luikerteli jotenkuten janaa eteenpäin. Kouluttajan mielestä tässä ei kannattaisi kamalasti pipoa kiristää ja horjuttaa koiran motivaatiota jäljelle, jos se kuitenkin janalla etenee ja jäljen ottaa. Samaa mieltä. Joka tapauksessa tässä yritetään rykäistä homma kasaan yhtä koetta varten.

Maanantaina tottiksiin. Ilmoittautuminen ja henkilöryhmä oikein hyvät. Pikkupätkä seuraamista tennaripalkalla. Sitten A-esteelle. Lähettelin esteen taakse viedylle herkkupurkille. Kun nyt on aikomuksena käydä tänä vuonna se yksi koe joko tuloksella tai ilman ja jättää sitten pk-hommat, Dingo saa mennä esteiden yli ja tulla kapuloineen ohi, jotta tämä projekti saadaan joskus valmiiksi.

Paimentamassakin on tässä välillä käyty, panostettiin poispäinajoon keskellä peltoa ilman aitaa tai muuta tukea. Kai se jotenkin meni.