Dingon kanssa tokoleireiltiin Kaarinassa. Kouluttajana Mira Järvinen. Lauantain ensimmäisellä kierroksella kevyessä kesäsateessa katseltiin seuraamista. Aijjai, kriteerikös se taas lipsuu. Etenkin kun korjailtiin tippuvaa kontaktia keskeyttämällä ja ottamalla sama pätkä uudelleen, alkoi Dingo hiippailla. Töitä ja palkkaa niin kyllä se siitä. Iltapäivän kierroksella halusin paneutua eteenmenon maahanmenoon. Koiraa juoksutettiin minun ja kouluttajan välillä niin, että välillä menomatkalla komensinkin sen maahan. Ensin oli epävarma, sitten alkoi maastoutua. Tätä vaan on hankala tehdä yksin, koira pitää muuten saada itsestä kauemmas ennen kuin maahanmeno liitetään koko eteenmenoon, joka sekin on vielä kesken. Rotumestiksiin tekisi mieli, mutta niin monta asiaa on kesken ja esteiden treenaaminen pakosti tauolla koukistajajänteen katkettua Dingon varpaasta. Mikä ei kyllä koiraa näy haittaavan, joten kohta mennään taas.

IMG_0080.jpg

Sunnuntain sää oli niin tukalan helteinen, että tehtiin molemmilla kierroksilla kaukonäperrystä eikä mitään urheilullisempaa. Niissä sitä kyllä työmaata riittääkin. Tekniikka ilman etäisyyttä on hyvä, koira kyllä osaa suorittaa korrektisti. Kriteerini pitää olla tiukempi, etuset eivät saa liikkua YHTÄÄN. Niitä voi kosketella ja muistutella koiralle että huomio näihin. Koira pitäisi saada aktiivisesti tiedostamaan koipensa ja asentonsa ja pitämään vastaan, jos työnnetään johonkin suuntaan. Halusin neuvoa palkan paikkaan, kun pitää saada se pois käsistäni ja alkaa ottaa etäisyyttä. Heittopalkka. En tiedä, miksi en ole sitä Dingolle käyttänyt kuten Floralle! Ja luopuminen. Vaikka kädessä on nami, pidetään etutassut silti paikallaan eikä lähdettä hampsimaan. Näillä eväillä eteenpäin. Hyvää koulutusta, hyvä leiri!

Paimennuksen ratakurssillakin käytiin. Rata oli kuumuuden takia lyhyt ja yksinkertainen. Saatiin aikaan hyvä kujasta poispäinajo ja muuten ihan kelvollista suorittamista. Itselläni oli taas vaikeuksia reagoida nopeisiin ja yllättäviin tilanteisiin ja kertoa koiralle, mitä halutaan. Lampaat karkasivat häkille, jossa oli muita lampaita, enkä saanut niitä siitä irti. Dingon mielestähän homma oli hyvin hanskassa, kun koko porukka oli kasattu ympärilleni ja pysyi siinä... Rotumestikset edelleen mietinnässä, osallistumisen ilosta.

Kamala helle jatkuu eikä yhtä ajat sitten varattua paimennusta lukuun ottamatta tehdä mitään muuta ennen kuin sää tulee järkiinsä.