Lomailtu on, lorvailtu juhannus, katseltu Merenkurkun rannikkoa ja Yyterin koirarantaa.

36851067_1737149039666336_86628963453732

Dingo paimensi ratakurssilla. Ensimmäisellä kierroksella häirikkölammas uhkaili ja poistettiin laumasta, mikä latisti Dingon, tosin kouluttajan ja yleisön mielestä se oli sitten seesteisenä oikein hyvä. Kuljetukset siis rauhallisia, mutta poispäinajo ei radan keskellä oikein lähtenyt käyntiin, vaikka erillisenä harjoituksena onkin jo sujunut. Laumasta saatiin muutama lammas häkkiin ja myöhemmin ne siististi ulos. Pysäytykset onnistuivat ja lauma pysyi hallussa tien ja pihan kautta mentäessäkin. Kokonaisuutena ei kakkosen ratana onnistunut niin hyvin, että kisoja kannattaisi miettiä. Toisella kierroksella halusin uusia häkkiin jaon ja sillasta poispäinajon, mutta jumituttiin häkille ja työstettiin loppuun vastahakoisen lauma irrotus siitä, mistä tulikin hikisempi homma. Koira kyllä totteli. Itse en osaa toimia, kun tapahtuu jotain yllättävää.

Flora on tokoillut, perustreeniä. Pari tunnaria tehty varovasti ja saatu lupaavasti onnistumaan. Kaukoissa on hyvin toiminut palkkaus, jossa heitän nameja koiran suuntaan ja Flora pyydystää ne. Luoksetulossa tasapainoillaan ennakoinnin vuoksi läpijuoksujen ja pysäytysten kanssa. Pääasiassa varmaan kannattaisi juoksuttaa läpi, koska pysäytys on käskyllä niin varma ja nopea. Varastaminen on joka vaiheesta jäänyt aika hyvin pois. Ruudussa on kokeiltu jättää nauha pois ja hakea paikkaa tötsien välistä, näyttää lupaavalta mutta on vielä kesken. Kun ei ole nauhaa, Flora fokusoi kovasti tötsiin.

Käytiin myös kokeessa Ylöjärvellä. Mari Väänänen tuomaroi. Flora oli aika kivassa mielentilassa eikä öögaillut ollenkaan ulkokentällä mahdollisesti piileviä mörköjä. Oli kuitenkin jonkin verran pää sumussa eikä reagoinut ollenkaan paikkamakuukäskyyn, vaan heti ensimmäisen liikkeen ensimmäisellä triplakäskyllä otettiin nolla. Hoh hoh ja urheilumieltä suoritukseen. Seuraaminen vähän seilasi. L:ssä hyvät asennot, seuraaminen taas vähän luirua. Luoksetulo 10. Ruutu ei hahmottunut Floralle nyt ollenkaan, mutta kaikkien lisäkäskyjen jälkeen saatiin vielä vitonen siitä. Ohjatun kapulaa Floraa ei löytänyt ollenkaan, haettiin siten yhdessä. Tunnarissa muutama rundi eestaas ja oma nousi! Jes jes jes! Ensimmäinen onnistunut koetunnari, juuri ja juuri piti pokka käsitellä hajutieto aivoissa asti. Kaukoissa oikeat vaihdot, mutta seiso-istussa kun siirtää pyllyä ja istu-maassa ei siirrä pyllyä, tulee etenemä ja tästä vielä nousi palatessani, kuitenkin meille hyvä kaukokokonaisuus. Metskun otti ja jäi ihmettelemään, tuplakäskyllä ölähdys ja vetelähkö palautus. Kokonaisvaikutus 7,5. Pisteitä yhteensä 201,5 ja kolmostuloksella kolmen koiran luokassa kolmanneksi.