Dingon kanssa jäljesteltiin viikonloppuna collieyhdistyksen pk-leirillä Surkeenjärvellä. Metsäjälkiryhmää koulutti Jenni Laaksonen, kuten viime vuonnakin. Ja aika samassa pisteessä oltiin kuin viime vuonna. Jälki kulkee, kepit nousevat, jana longertelee. Katseltiin siis janajuttuja, ensin tiellä namikipon kanssa: harjoiteltiin vinkkisanaa, jolla sivulla istuva koira katsoo eteenpäin kohteeseen ja lähtee käskyllä sinne. Samaa sitten siirrettiin janalle, kummankin päivän jäljellä Dingo zoomaili lähdössä sivuille ja myös lähti ensin sivuun. Korjaamalla sitten suoraan ja eteni jäljelle. Sinnehän se menee, jos vain lähdössä saa meditoitua itsensä eteen suuntautuneeksi. Se vain ei käy aina niin helposti. Kouluttajalta tuli taas kehuja, että Dingo tekee tarkkaa työtä jäljellä.

Lauantaina tehtiin myös esineruutu. Dingo taisi olla kuumassa väsähtänyt kun viipyi kahdessakin paikassa esineiden lähellä, mutta tuli pois ilman. Yleensä se kyllä tarkentaa, jos hajua saa. Toi sitten toisella pistolla esineen ja sai palkan, en ottanut toista kun ensimmäiseen meni jo sen verran aikaa.

Ei tullut treenikuvia, tässä tunnelmakuva. Kovin kesähelteiset oli kelit! Flora oli seuraneitinä ja pääsi tekemään pienet harkat.

kedolla.jpg