Dingon kanssa on käyty pari kertaa paimentamassa. Luulin päivät varatessani, että maaliskuun alussa kirmattaisiin jo keväisillä pelloilla... no ei. Lunta ja pakkasta. Toissaviikolla paimennettiin sisällä. Hyvää perusjuttua. 

Viime sunnuntaina oli ratakurssi. Dingohan tekee jo ylempien luokkien rataa. Ottoaitaus oli tällainen:

aitaus.jpg

Portti on pitkittäin keskellä näkyvän tolpan takana, ja se avattiin kapealle sisäänpäin. Kuvassa ei näy vasemmalla oleva heinähäkki, jonka takaa kiertämällä lampaat piti kerätä. Dingo hämmentyi tästä asetelmasta, ei saanut tehtyä kunnon kaaria lauman taakse eikä hahmottanut aitauksen muotoa ja portin paikkaa. Lampaat saatiin sitten ulos, mutta porttia kiinni näpertäessäni Dingo jäi ilman ohjausta ja painoi lampaita tielle, mistä puolet niistä hilpaisi karkuun. Käytiin hakemassa ne takaisin ja otettiin kouluttaja Tuijan vetoavustuksella hallitumpi ulostulo. Kuljetus tietä pitkin, pysähdys, aitauksen ja pellon viertä pihan kautta toiseen aitaukseen. Täällä tehtiin laidunnus heinäpaaleilla ja lampaan kiinniotto. Pellolla piti mennä kuja ja pujottelu poispäinajona. Portista päästiin jotenkin poispäinajona, mutta pujottelin suosiolla kuljetuksena. Takaisin aitaukseen ja lopetettiin tähän (rata olisi jatkunut vielä pihan läpi kuljetuksena halliin ja siellä haluttaessa lajitteluna).

Toisella kierroksella aitaus oli jo tutumpi ja saatiin sujuvammin lampaat ulos, mutta sitten ne jumittivat porttinurkkaan emmekä saaneet sumaa auki. Tuija auttoi ja teki tilaa, johon toin Dingon ja lampaat irtosivat nurkasta. Kuljetimme ne tietä pysähdykseen, siitä aitauksen ja pellon välistä pihan läpi hallin ovelle ja siitä sisään. Tässä Dingo tuli itse lauman takaa klaaraamaan oven, niin kuin pitääkin. Hallissa Dingo sai vähän relata ja juosta ympyrää. Sitten otettiin sortteeraus erottamalla viisi lammasta häkkiin, irrotettiin lauma häkistä ja pidettiin vähän aikaa. Lauma kasaan ja kiitoshei. Ylempien luokkien rata on meille vielä liikaa, mutta saatiin hyviä juttuja tehtyjä ja Dingo oli hyvin kuulolla ja ohjattavissa.

Treenihallilla on käyty pari kertaa. Veka on tehnyt FS-ohjelmaansa, sen pitäisi mennä ensi viikolla tanssikisaan. Dingo ja Flo ovat puuhailleet vähän mitä sattuu. Tokottivat kyllä niin kivasti, että eiköhän tämä tästä kevään tullen taas käynnisty.