Sinne meni 2017. Koiraharrastuksen suvantovuosi. Saatiin aikaan isoimpana juttuna Dingolle koetulos paimennuksesta, sen lisäksi jokunen koiratanssikisa. Mitähän lienee ollut alunperin tavoitteena, mutta lorvailu ja pelkkä lenkkeily (myös yhteislenkit, ks. kuva) voittivat. Voi voi. Koiria ei näy haittaavan.

Loppuvuodesta ei ole juuri päivitettävääkään. Floran kokeen jälkeen Flo ja Dingo kävivät joitakin kertoja tokoilemassa ilman kunnollista suunnitelmaa tai muutakaan johtoajatusta kuin voittajan ja avoimen liikkeet. Lajista tykkään edelleen, mutta se ei etene tällä tahdilla. Koiratanssiin ei ole ollut inspistä nyt ollenkaan.

Dingo kävi viiden kerran paimennuskurssin Somerolla. Treenattiin sisähallissa, mikä ei suurten linjojen Dingolle ole helppoa. Ensimmäisen kerran teemana oli poispäinajo. Meni kyllä hyvin huomioiden, kuinka vaiheessa se on. Toisella kerralla aiheena jako, jota ei ole tehty vielä yhtään. Dingo hoksasi hyvin tulla lampaiden takaa suoraan luokse ja saatiin jakoja aikaan. Kolmannella kerralla häkitettiin. Vähän lurahteli häkin lisäksi vauhdilla ohi sieltä ja täältä, ja loppuun käytiin tahtojen taistelu yhden uhittelevan jumittelijalampaan kanssa. Saatiin se kuitenkin liikkeelle. Neljännellä kerralla teemana oli kujasta ajo toisella seinustalla ohjaajan jäädessä paikalleen. Meni oikein hyvin, kunnes otettiin puolet lampaista nurkkahäkkiin vedoksi ja koiran olisi pitänyt saada loppuporukka kujasta kaverien sijasta ohjaajan luo. Se oli vaikeaa, ja oma käskytys tökki pahasti. Viimeisen kerran aihe oli kuuliaisuus eli kiertämisen, kuljettelun ja rallattelun sijasta terävät stopit. Haha. Hyvää treeniä tuli. No stoppien valumisen ohella ohjaajan jaloista ajo ja muu kuuntelu olivat kohtuullisessa kunnossa. Aikaa käytettiin myös flänkkien pyöristelyyn, koskapa ovat jääneet sivuosaan ja etenkin sisällä lytistyneet aika suoriksi. Siinä löydettiinkin taas punainen lanka.

2018.jpg

Tälle vuodelle yritetään saada vähän enemmän aikaan. Dingo kisaamaan kakkosluokkaan ja jälkikokeeseen. Floralle tokon voittajasta ykkösiä. Veka on toistaiseksi eläkkeellä, vaikka onkin nyt ontumaton, eikä ole poissuljettua koiratanssia sen kanssa vielä kunnon mukaan. Talvi mentäneen kuitenkin hiljaiseloa.