Dingo on paimentanut kerran kokeen jälkeen Somerolla. Ensimmäisellä kierroksella perusjuttuja ja saatiin hyvin poispäinajoa aikaan. Toisella kierroksella pellolla oli häkki, josta ei saatu lampaita ulos, koska yksi äkäpussi puski ja runttasi Dingon rumasti nurin aitaa vasten, eikä se sen jälkeen enää millään kannustuksella ilennyt yksin patistelemaan haluttomia lampaita ulos. Annettiin olla ja palauteltiin heti perään isolla yhteistyökykyisellä laumalla, jota Dingo sai rundata ympäri häntä ilotötteröllä.

Seuraavana päivänä käytiin lampailla Orivedellä. Ensimmäinen kierros meni orientoitumiseen, toisella saatiin jo ihan perusjuttua aikaan. Koiran ilmeestä oikein näki hämmästyksen, kun se toi lampaat eivätkä ne jääneetkään ihmisen luo, vaan kipittivät johonkin ja koira ajautui minun ja lampaiden väliin. Tätä Dingo sitten hoksasi alkaa itse korjata.

IMG_4246.jpg

Veka treenaili freestyleä ja kävi Salossa tanssikisoissa. Kisareissu oli sellainen rykäisy, ettei ole videotakaan. Itse olin alivireessä, koira ylivireessä. Ohjelma ei meinannut mahtua kehään, ja Veka oli niin tohkeissaan että haukkui eikä saanut kinttujaan kasaan muutamaan juttuun, joten kumaan ei ylletty. Pisteitä 158. Tuomarien (Maija Asp, Hanna Maines, Hannele Parviainen) mielestä tunnelmallinen ohjelma, näyttäviä kaukoliikkeitä, liikaa käsiohjausta ja ylimääräisiä haukkuja.

Jokunen jälki- ja esinetreenikin tehtiin ennen kuin tuli lunta.

Flora ja Dingo ovat treenailleet tokoa, pääosin voittajan ja avon juttuja. Flora osaa liikkeet, ja jopa tunnarit onnistuivat. Kaukoja en vaan ole jaksanut, jollain sekatekniikalla menee miten menee. Dingollakin mättävät kaukot, muuten avon asiat ovat muutamaa pikkujuttua lukuun ottamatta kivasti hanskassa. Palkaton treeni on jäänyt luvattoman vähälle, palkan viive aiheuttaa selvää odotusta koirassa. Ilman kisailmoa ei tule kyllä valmista taas mistään.

Flora kävi tokokokeessa. Hohhoo, ääntähän taas lähti. Mutta oli kyllä iloinen ja särmä pieni täpläkoira kehässä. Mari Väänänen tuomaroi, omassa hallissa oltiin. Pisteitä 208, kolmostulos, kolmossija.

Paikkamakuu 9. Oli levoton jotain ovesta kulkevaa ihmistä kohtaan, miksiköhän? Vinkuikin varmaan.

L 9. Istu ja seiso oikein, mutta seuraaminen oli luirua.

Ruutu 8. Huuteli varmaan mennessään. Jäi liian eteen, pistin riskillä maahan ja Flo asetteli etutassut sievästi nauhan päälle, että pysyi ruudussa.

Ohjattu 7. Mekkaloi koko matkan kapulalle, muuten kiva...

Metsku 8. Ks. ed.

Seuraaminen 8. Perusasentoja jäi pois, peruutus vinoutui, jotain pientä. Kokonaisuutena tykkäsin.

Luoksetulo 7,5. Varasti pysähdyksestä sivulle.

Tunnari 0. Oli haistelevinaan, mutta ei malttanut työstää loppuun, vaan toi vaan jotain.

Kaukot 5. Hilautui useammassakin vaihdossa eteenpäin, viimeinen maahan jäi kyynärpäät ylös ja varasti vielä sivulle.

Kokonaisvaikutus 6. Koira osaa. Se vaan kiljuu. Nakkiavulla treeneissä se kyllä lähtee hiljaa, mutta kokeeseen se ei kanna. Kuitenkin ilman nollia ykköstulos on ihan mahdollinen saavuttaa. Sain ehdotuksen yrittää koularia voittajasta, koska evl:ssä ei tällä huutelulla pysytä edes kehässä. Se oli hyvä ajatus.

Äskettäin Veka kävi fyssarilla ontumisen takia. Toinen ranne on jäykistymässä ilmeisesti alkavasta nivelrikosta ja toinen vuorostaan painumassa koiran nojatessa sille puolelle. Tätä aletaan hoitaa, ja pannaan Veka toistaiseksi eläkkeelle.