Eilen kisattiin collieyhdistyksen paimennusmestaruuksista. Onnea mestarit Johanna & Micky! Dingo osallistui tietysti ykkösluokkaan, tuomarina Eija Kansanaho-Palonen. Rata etupellolla oli mukavan simppeli, mutta jännitti taas niin että ällötti. Pakka pysyi kuitenkin taas edellistä koetta paremmin kasassa, vauhtia oli vain vähän liikaa ja loppua kohden Dingo seestyi mukavasti. Lampaat olivat pitkulaisen häkin perällä. Lähestyimme niitä nätisti kävellen, mutta Dingo vaani itsensä jumiin ja vaikka kuinka rauhallisesti yritin lähetttää, PÄDÄNG! vauhdilla ympäri. Stoppasin portille, ja lampaat katsoivatkin hyväksi lähteä tästä valumaan takaisin häkin takaosaan. Lojautin portin auki ja herran haltuun koira hakemaan. Päästiin hyvin nurkkaan, portti kinni ja hyvin matkaan. Häkistä otto 8/10: "hieman vauhdikas mutta hallittu". Kuljetus merkkien läpi laidunnukseen ja suurempi jännitysmomentti eli lampaan kiinniotto, jota en ihan hanskaa. Ensimmäinen yritys lipsahtikin karkuun ja Dingo sai pyöräyttää lauman kasaan, mutta toisen sain pidettyä. Laidunnus 4/5. Kuljetus loivan Z-mallisen rännin läpi, keppikujan läpi ja sillasta. Siirtymiset 12/15: Dingo puski taas liikaa, mutta pitää hyvin tasapainon. Loppuhäkitys 10/10, vartiointi 5/5. HUH. Käskyt 9/10, tottelevaisuus 8/10 ja aktiivisuus 10/10: "vahva koira". Pisteet 66/75 ERI PAIM1, sijoitus 2/5. Aivan mahtavaa, loistava Dingo. Jee!

Ratakurssin jälkeen oli päästy kerran treenaamaan, perusjuttuja ja uutena taas vähän poispäinajoa, joka näyttääkin tästä lähtevän kehittymään. Syytä olisikin, kun seuraavaksi kisataan kakkosluokassa. Toki vasta ensi vuonna.

Jälkitreeneissä on tehty parit vähän pidemmät janatreenit. Olen saanut Dingon suunnattua lähdössä hyvin metsään päin. Ensimmäisessä janatreenissä se hortoili ensin vasemmalla ja oikealle, mutta sai sitten oikeasta ajatuksesta kiinni ja puksutteli kuin pieni juna suoraan pitkälle eteen. Toisessa treenissä lähti heti hyvin. Janalla on ollut pieni herkkupurkki, joka ei näy oikeastaan edes läheltä. Tottista ei ole jaksettu tehdä ollenkaan, ei siis yhtään, paitsi yhdet ampumiset pikkiriikkiseen seuraamiseen ja paikkamakuuseen. Näissä Dingo ei huomioinut laukauksia sitäkään vähää korvien heilautusta kuin aiemmin.

Veka on treenaillut viikonlopun tanssikisoihin ja tehnyt todella hyvää työtä. Alun positio edessä ei ole kovin hyvä ja aika vahvaa käsiohjausta tulee, mutta hyvää fiilistä ei voi estää. Tulos on sitten mikä on, mitään tuntumaa ei freestylen avoimen vaatimuksiin ole vielä.

Flora pääsi Dingon jälkitreeneihin viihdejäljestämään, mutta muuten sen kanssa ei ole tehty mitään. Vekan kisojen jälkeen katson sille tokokokeen ja ryhdistäydytään.