Dingon kanssa käytiin Keski-Suomen colliealaosaston pk-leirillä Korpilahdella. Metsäjälkiryhmää koulutti Jenni Laaksonen, jolla oli hyvät harjoitukset ja kommentit kaikille koirille. Dingo teki jäljillä rauhallista työtä ja sai kehuja tarkkuudesta. Vauhtia ei ole, mutta eipä mene aikaa myöskään ylimääräiseen häröilyyn. Sunnuntain jäljellä Dingo sai vahingossa itse tekemäni häiriön, kun kaverille jälkeä tehdessäni eksyin ja palasin takaisin seuraten ojaa, jonka toisella puolella meni Dingon jälki. Dingo bongasi jälkeni ilmavainulla ja hinkui kovasti ojan yli, mutta pystyi luopumaan ja ajamaan hyvin oman jäljen loppuun. Erinomaista. Hyvä jälkikoira on Dingosta kasvanut. Se kokeili myös kovan pinnan jälkeä hiekkatiellä ja hanskasi senkin. Janoista ensimmäinen meni aika pieleen, toinen jo paremmin kun meditoitiin kunnolla lähetyksessä suuntaa metsään päin. Sunnuntain viimeisenä tehtiin pitkä janaharjoitus, jossa jäljen ja janan leikkauspisteessä oli herkkupurkki. Dingo ei tiennyt purkista etukäteen, mutta saatiin ajatus kunnolla eteen ja koira eteni hienosti purkille. Hyvä hyvä. Mahtava leiri taas, loistavaa seuraa ja ihania collieita, juoksenteluseuraakin.

korpilahti.jpg

Veka on ilmoitettu tanssikisaan ja treenaillut freestyleä. Vaihdoin ohjelman alusta hitaasti lähestyvän kävelyn pois, koska en saanut millään koiraa ymmärtämään tätä. Ympyrää Veka juoksi jo kiinnittämättä huomiota targeteihin, ja pyörähdykset onnistuvat vähän matkan päässä. Elementtejä pitää alkaa koota yhteen. Vekan HTM-ohjelmaa olen juoksennellut myös.

Floran kanssa on treenailtu tokoa jokusen kerran. Kaiken kaikkiaan laiskaa taas ollut, tokointoa pitäisi kaivaa jostain (pitää kai laittaa kisailmo). Kaukot ovat kyllä edelleen atomeina, yllättäen kun niitä ei ole treenattu, ja tunnarissa kauheaa häröilyä joskin oikeita tuotu. Ohjatussa ongelmana on hidas lähtö nakkihäiriöllä, jolloin Flora lähtee kyllä hiljaa, mutta ei lainkaan fokusoi kapulan paikkaan ja juoksee mihin sattuu. Muut liikkeet toimivat aika kivasti.

Dingo on toki myös paimentanut. Oli todella hyvät treenit, jossa saatiin poispäinajoa alulle ja koiraa tasapainokuljetuksesta kaarelle. Pienemmällä liikkeellä siirtely alkaa onnistua ja pysähdyksissä löytyä korvia. Eilen oltiin ratakurssilla, jossa ykkösen radalla otettiin lampaat häkistä, kuljetettiin laidunnukseen tehden lenkki häkin ympäri ja kulkien portin läpi, sitten laidunnuksen jälkeen pysäytys, kapean kujan läpi ja pysäytys, kuljetus siltakujan läpi ja loppuhäkitys. Ensimmäisellä kierroksella oli taas liikaa vauhtia ja muutama ylimääräinen sinkaisu, joista pistin maahan ja muistuttelin, miten pitää mennä. Toinen kierros oli sitten lähes täydellinen!