Toinenkin ykkösluokan paimennuskoe Somerolla keskeytyi lampaan karkaamiseen. Tuomarina oli Anne Ojanen. Jännitin vähemmän ja Dingo oli vähemmän ylivireessä, mutta ehti kuitenkin hajottaa lauman heti alkuhäkissä. Kelvollisesti ulos ja haltuun niin että sain portin kiinni, vähän riskillä avoimeen paikkaan ilman nurkka-apua (koe oli eri pellolla kuin yleensä). Kuljetus tunkevaa, mutta pysyi kasassa. Laidunnuksessa piti poistaa merkityltä lampaalta nauha ja pakittaa minuutiksi 15 metriä koiran taakse. Lauma valui alueelta ulos eikä pysähtynyt, joten otin uudestaan haltuun ja aloitin laidunnuksen alusta. Kuljetus kujan läpi ok, ja sitten tuli tehtävä, jota emme ole ikinä edes treenanneet: kolmiokuljetus lampaat ja koira aidan ja nauhan välissä, ohjaaja nauhan ulkopuolella. En tiennyt, miten tähän olisi edes pitänyt lähteä, sumppuunnuimme nauhan alkupäähän, yksi lammas takertui nauhaan, veti itsensä irti laumasta ja lähti lampsimaan lampolaan päin. Tuomari oli kieltänyt haettamasta koiralla yksittäistä irtolammasta, joten oli pakko kerätä koko lauma ja lähteä perään keräämään se takaisin. Dingo teki kuitenkin oman ratkaisun ja pinkaisi selkäni takaa karkulaisen perään, mihin tuomari keskeytti. Harmitus oli suuri, mutta homma oli jo paremmin hanskassa kuin viimeksi. Lisää kokeita ja kokemusta vaan. (Ja treeniä.)

Veka ja Flo ovat tokoilleet. Flo vetää kivaa perussettiä pois lukien tunnarin häröily. Vekan kanssa en enää tokoile. Ei riitä motivaatio kun ei etene, eikä etene kun ei voi tehdä täydellä teholla ristarin pamahtamista pelätessä ja treenimäärä jää liian vähiin verrattuna siihen työmäärään, mikä tarvittaisiin evl-ykkösiin. Panostan mieluummin kokonaan koiratanssiin nyt, kun Veka on vielä kisakunnossa.

Keskiviikkona jälkiryhmän treeneissä Dingo sai puolen kilometrin jäljen, jossa oli alkumatkalla tiheästi neljä keppiä vahvistettuina keppien paikkojen käpälöinnillä, sitten pidempi matka jälkeä ja päässä loppukeppi. Dingo poimi hyvin kaikki kepit ja jäljesti kivasti. Janallakin eteni ihan hyvin. Tottiksessa vaan tarvotaan edelleen. Esteiden ylitys Koivumäen kentällä vaati apuja eikä A mennyt kapulan kanssa ollenkaan. Eteenmenossa on kyllä päästy maahan ja paikkamakuussa pysytty. Jälkitreenien ohessa otettiin ampumistakin, siinä ei ihmeempiä.