Taas on lorvailtu, kaikenlainen kesähomma on ajanut treenien edelle. Dingo kävi paimentamassa. Meni hyvin eikä niin kuin kisoissa... kuljetukset kunnossa, sain koiran pysähtymään kaaren osilla sekä siirtymään kaarella luokseni ja pysäyttämään lampaat, niin että en pysäyttänyt niitä omalla liikkeelläni (kuten oikeaoppisesti tien eteen pysähdys pitäisi tehdä), laidunnuksessa pysyttiin... Toisen kierroksen alkuun tehtiin jopa pätkä oikein nättiä poispäinajoa ihan sillä, että lähestyttiin lampaita rauhallisesti kävellen, Dingo alkoi ajaa niitä eteenpäin ja sain itse jättäytyä taakse (puhuttiin, että tätä tosiaan pitäisi alkaa tehdä). Piti tehdä pari häkistäottoa ja häkitystä, mutta pieni laumamme karkasi kahdesti pellon toiseen päähän ison lauman luo. Dingo haki ne kyllä hyvinkin pitkältä, mutta ei saatu pidettyä niin vahvaa vetoa vastaan. Otettiin sitten jättilaumasta puolet (tilan bc jakoi ja piti toisen puolen) ja kuljetettiin ne pellon toiseen päähän omaan aitaukseen. Huh hellettä.

Sennujen kanssa (Florakin täytti kahdeksan vuotta) on tehty parit freestyletreenit. Veka alkoi hahmottaa ympyrän juoksemista merkiltä toisella pysähtymättä merkeille, ja kaikki muut avoimen ohjelman osat ovat joko hanskassa tai hyvällä mallilla. Mikä vapauttava tunne, kun voidaan hyödyntää tokon ympyräkäskyä ja koira saa juosta, mihin sattuu. Flora osaa uuden alon ohjelmansa pois lukien pari pikkujuttua, mutta kisamainen suorittaminen ahistaa taas niin. Ilmoitin sen kuitenkin kisoihin elokuun alkuun, kun nyt kerran kisat on.

Kesäretkellä käytiin Seitsemisen kansallispuistossa, vihdoin testaamassa telttayöpyminen kolmen koiran kanssa... elämys.

kirkaslampi.jpg