Mitäs pari viime viikkoa on tehty. Dingo kävi jäljellä, teemana piikki, alku- ja loppumatka aika lailla suoraa. Alkumatkalla Dingo sai pitkästä aikaa ilmavainuilukohtauksen (tuuli kaiketi toi jäljen loppupään hajua tähän). Piti patistella, ja onneksi pian tuli toinen keppi (ensimmäinen oli jäänyt). Dingo nosti sen, pääsi kunnolla jälkeen kiinni ja hanskasi hyvin loppuun asti, myös piikin moitteettomasti.

Dingon kanssa on paristi paimennettu. Ensimmäisellä kerralla oli taas jotenkin tunkeva ja levoton. Häkitystä ja kuljetusta sekä siirtelyä ja pysäyttelyä lauman ympäri niin etten itse lampaiden kanssa oikeastaan liikkunut. Sain kyllä kaarelle, mutta ne stopit... Vähän oli punainen lanka hukassa ehkä. Toisella kerralla oli paremmin suunnitelmaa: häkistä otto, kiemurakuljetusta laidunnukseen, lampaan pyydystys (missä olen huono), takaisin häkitykseen. Dingo toimi hyvin, kuuma sää latisti sitä sopivasti, ja kun tein lähetykset ajatuksella lähempää lampaita, ei tullut kaaosta näissä. Paimennuskokeeseenkin ilmoitin taas heinäkuun alkuun.

Dingo on myös pk-tottistellut tietysti, Niihaman tottiksissa ja ilman esteitä TamSKin kentällä. Lyhyitä hyvävireisiä seuraamispätkiä oikeasta kädestä ruoalla saalistamalla palkaten. Jättävät ja luoksetulo ok. Eteenmeno tehdään edelleen luoksetulossa jätetylle pallolle, tästä pitäisi edetä jo. Hyppynoudossa 90 senttiä. Jyrkällä A:lla sabotoin Dingon hyvän ylityksen kutsumalla esteen takaa harjalle kiiveten eli stoppasin jo kiipeämään lähteneen koiran harjalle, jostapa se könysi taaksepäin takaisin alas. Just. Kutsuin sitten esteen takaa normaalilta etäisyydeltä, ja Dingo tuli käskyllä reippaasti yli. Seuraavaksi jo kapula mukaan. Ai niin, paikkamakuutakin pitäisi tehdä. Joitakin minuutteja vaihtelevilla etäisyyksillä menee.

Veka ja Flo ovat tokoilleet. Kummallakin merkit hyviä mutta ei löydy ohjattu oikea, mikähän tässä on. Muuten toimivaa perussettiä. Ruudun ympyrää Flora on tehnyt hyvin, kun ensin menee lelulle, sen jälkeen jo tyhjään. Veka ei saa suoraan kuin pallolle. Tunnaria olen tehnyt kentänreunan kasvillisuuden joukossa, mikä saa Floran haistelemaan, mutta Vekalla ei auta tämäkään aina. Flora on takatassukaukojen tukiopetuksessa kotona.