Maanantaina paimennuksen ykkösluokka Dingon kanssa. Somerolla paistoi aurinko ja puhalsi kevättuuli, mukana oli hyvää seuraa ja eväitä, lampaat olivat mukavina... paimenkoirani sen sijaan meni pitkin pieliä, all over the place, en osannut ohjata ja kaoottinen rata päättyi teknisesti keskeytykseen.

paim15.5.-3.jpg

Yhden ulkomaalaisen kisaajan takia rataantutustuminen tapahtui rallienglanniksi, enkä tajunnut että alussa aitauksessa käveleminen olisi pitänyt tietysti tehdä rauhallisesti kuljettamalla; muistin jostain ohjeistuksesta, että koiran kanssa pitäisi kävellä lauman ympäri... Dingo pääsi pinkaisemaan ja hajotti lauman vajaalla kaarella. Koira passiin, portti auki ja nostossa taas liian lujaa ja suoraan ja lauma hajalle. Lampaat kokoon ja ulos nurkkaan. Nurkasta nostossakaan ei kunnon kaarta, lauma hajalle ja kokoon. Kuljetus portin läpi, kaarros merkin ympäri ja laidunnukseen. Dingo puski ja painoi lampaita ohitseni, niin että jouduin pari kertaa kiertämään lauman takaa eteen. Laidunnuksessa lauma valui, pyöräytin ympäri. Lampaan kiinniotto ei onnistunut kunnolla. Kuljetus merkin ympäri pujotteluun, missä pistin jo puolijuoksuksi ja meni ihan kohtuullisesti. Kuljetus pujottelusta takaisin aitaukselle.

Loppuhäkityksessä piti ohjaajan jäädä portille ja koiran työntää lampaat ohi aitaukseen. Taktoinnin varaa siis olisi ollut. Lampaat nurkkaan, koira passiin, portti auki, nosto liian lujaa ja suoraan, kaksi lammasta portista ohi. Dingo kääntyi portista mentyään katsomaan karanneita lampaita, mutta niitä ei voitu enää hakea, koska olin työntänyt portin kiinni koiran perässä (varmistaakseni, että päälauma jää talteen). Tästä siis keskeytys. En tiedä, miten sen olisi voinut sääntöjen puitteissa seivata, eikä tuolla väliäkään kun rata oli jo mitä oli. En tiedä, miksi Dingo oli niin ylivireessä, hosui ja punki kuljetuksissa eikä malttanut saada minkäänlaista kaarta aikaan. Tarttuiko oma kisahermostus niin paljon? Uutta yritystä paremmalla hallinnalla! Tuomari (Jouko Siitonen) kyllä tykkäsi koirasta, ainestahan siinä on. Ja ainakin osassa kuvista koira on siellä, missä sen pitäisikin olla!

paim15.5.-8.jpg