Joululoma treeneistä venyi uuteenvuoteen asti. Flora sai aattona rauhoittavaa lääkettä ja pärjäsi ilotulitusten kanssa. Veka ja Dingohan eivät niihin reagoi ollenkaan. Aattona tokoiltiin siis vain poikien kanssa, uudenvuodenpäivänä koko poppoolla kun Florakin oli ihan kartalla jo. Pojat kohelsivat tunnarin, Flora löysi hetikin oman. Ohjattu sujui kaikilta. Veka juoksenteli vinoon ruudun ympyrään, Dingo suoraan joskin selvästi ihmetellen, mikä on tämän liikkeen pointti. Ruutu toimi. Jättävät olivat hyviä, samoin seuraaminen kivaa. Veka hanskasi kiertonoudon ja esitti aika hyviä pysähdyksiä luoksetulossa. Dingo teki kaukoja etupalkalla rasia etutassujen edessä, yritti nostella metskua ja hioi eteentuloja.

***

Mitäs vuonna 2016 oli tavoitteena tehdä? Vekan piti startata tokon erikoisvoittajaluokassa ja HTM:ssä: check ja check. Tokossa noustiin evl:ään ja käytiin siellä ottamassa tuntumaa, HTM:ssä noustiin kolmella kisalla voittajaluokkaan. Pk jäi kokonaan pois, koska jäljellä en nähnyt järkeviä tavoitteita eikä viestille ollut treenimahdollisuuksia. Maastossa käytiin viihtymässä.

Floran piti startata HTM:ssä ja tokon voittajassa: check ja check. HTM:ssä noustiin avoimeen luokkaan, tokossa tehtiin voittajassa hyvä kakkostulos. Agilityssä ei kisattu kuten piti, siitä loppui veto aivan kokonaan ja koko laji jäi pois ilman sen kummempaa draamaa kuin ei huvittaminen. Maastoiltiin huvin ja urheilun vuoksi.

Dingon tavoitteet olivat paimennuksen esikoe, BH-koe, tokon alokkaan ykköstulos, HTM-startti ja näyttely-H.

kisavuosi.jpg

Neljä kisakirjaa, kolme luokkanousua, kaksi koularia. Paimennuksen ykkösluokkaan olisi voitu vielä mennä, mutta syksyllä ei siihen enää saatu koepaikkaa, eikä BH-kokeen jälkeen syyspimeässä ollut kyllä oikein enää haluakaan taas uuteen koevalmistautumiseen.

Entäs vuonna 2017? Vekan tavoite on ensimmäinen tokon erikoisvoittajaluokan ykköstulos ja HTM:n voittajaluokan startti.

Floran kanssa tavoite on nousta tokossa evl:ään ja HTM:ssä voittajaan sekä startata freestylessa. Molempien kanssa jatketaan viihdemaastotreeniä.

Dingon kanssa tavoitteina ovat starttaaminen freestylessa, tokon avoimen luokan ykkönen, paimennuksen ykkös- ja kakkosluokan koularit sekä osallistuminen jälkikokeeseen.

Ja tietysti niin paljon tätä.

uv2017.jpg