Maanantaina tokoiltiin Vekan kanssa Tavesin tottisvuorolla (eli ei rakenneltu mitään). Vekalla oli erittäin hyvä meininki, kaikki onnistui. Zetassa SMI oikein ja viimeisestä palkka.

Kaukoja: noin kisamatkalta pari sarjaa, mahdollisesti SISM ja ISIM. Täydellisesti. Näissä on otettu kyllä joku tuottavuusloikka.

Ympyrää: pallolle, muutama tyhjä ja pallolle. Tyhjillä taas vinoutui etuvasempaan, muuten kyllä juoksee hyvin eteenpäin.

Luoksetulossa yksi pallo takapalkkana ja toinen kädessä. Pari oikein hyvää pysäriä, joista vapautus taakse. Alettiin olla kisamatkalla. Pysäri, kutsu ja vapautus eteen. Pysäri, kutsu ja palkka maahanmenosta. Lopuksi vielä läpijuoksu, jossa ei tapahtunut ennakointia. Johan nyt tämäkin alkaa toimia.

Lopuksi nakillisen verran perusasentoperuutusta ja kutakin kolmea uutta positiota.

Tiistaina Dingon vuoro. Hallille, ohjelmat läpi ja ah, vihdoin Dingon kanssa freestylen pariin. Ohjelman rungossa (visio, joka tuskin sellaisenaan toteutuu) on jalkojen välissä seuraamista, pujottelua, pyörähdyksiä, sivuaskelia, kohteen kierto, peruutus, kaukokäskyjä ja esineen tuonti. Loppuun jotain seuraamista riippuen siitä, paljonko musiikkia on siinä vaiheessa jäljellä. Tehdään siis liikkeitä yhdessä vierekkäin ja vastakkain, pukeudun koiran väreihin mustavalkoiseen. Kierrettävä kohde on kuutionmuotoinen mustavalkoinen kangasrahi ja noudettava esine sydämenmuotoisen rasian punainen kansi.

Dingo loikki innoissaan halliin. Aloitettiin kuution kierrolla pallopalkalla, onnistui heti hienosti.

Jalkojen välissä seuraaminenkin meni heti oikein hyvin. Tosin kaikki koirat meillä tekevät tätä ihan huvikseenkin. Myös jalkojen ali pujottelu lähti hyvin käyntiin. Pyörähdykset vastapäivään sujuivat myös heti oikein ja niin, että itse pyörähdin samalla, pyörähdimme siis vastakkain. Myötäpäivään pyörähdys oli varsin kankea. Sivuaskelet vastakkain vasemmalle menivät kivasti, oikealle taas niin kankeasti, että vaihdetaan molemmat pätkät samaan suuntaan (turha rassata lantion jäykkää puolta).

Peruutus oli paha rasti. Dingo pystyy kyllä perusasennossa peruuttamaan aika suoraan, mutta vinon lantion vuoksi se on sille vaikeaa, eikä se ilman ohjaajan kroppaa vieressä juurikaan mene suoraan. En myöskään tiedä, miten saisin sen hoksaamaan poispäin peruuttamisen. Tämä osio pitää miettiä uusiksi, ajatus oli liian vaikea (sopisi kyllä Floralle).

Kaukokäskyissä kompasteltiin myös. Takapalkkaan tarvittaisiin suljettu rasia... Dingolle on ylipäänsä melkoinen aivopähkinä, että pitäisi tehdä joku asento ja kääntyä sitten luvalla taakse. Tehtiin kaukoja läheltä niin, että ensin luovuttiin kuonon ulottuvilla kädessä olevasta nakista. Sinänsä tekniikka oli oikein hyvä.

Esineen tuonti onnistui heti, ensin maasta ja sitten kuution päälltä. Haasteeksi tulee erottelu, kierretäänkö kohde vai haetaanko esine sen päältä.

Lopuksi käveltiin vastakkain niin, että pakitin, Dingo käveli suoraan edessäni, heiluttelin käsiä ja palkkailin nakeilla suusta. Nimittäin aika lailla joka jutussa ongelmana on, miten kiinni Dingo on palkkakäsissä nyt, kun tehdään alkeisjuttuja eli paljon toistoja nameilla ja käsiavuilla. Fokus tähän.