Lauantaina ennen Floran viemistä juoksulomalle kävin Vekan kanssa tokoilemassa kivalla tilavalla puistonurmikolla. Erinomainen treeni, kaikkea sopivasti paloina ja paljon onnistumisia. Hyvä laji, hyvä tokokoira. Aloitettiin ruudulla, jonka ympyrän takana oli pallo valmiina. Hyvin pallolle, sitten monta kertaa tyhjään ja palkka pysäytyksestä. Muutama ruutuun meno niin, että vein Vekan ympyrään ja pakitin lähettämään. Ruutu löytyi hyvin.

Ohjattu samalta lähtömerkiltä. Vein merkin äskeisen ympyrän keskelle, vein kapulat ja palasin sitten merkille. Käpistelin sitä ja esittelin Vekalle että katso miten hieno MERKKI. Ei auttanut, lähetyksellä taas suoraan kohti keskikapulaa. Pysäytin, käskytin uudestaan merkille ja palkkasin Vekan palatessa merkille. Sitten teki hienoja merkkejä. Ei noutoa.

Kiertonoudossa oli käytössä maahan tökättävät avohypyt. Vein kapulat ja lähetin rohkeasti heti lähtöpaikalta. Veka lähti kyllä kapuloiden ohi, mutta ei bongannut tötsää vaan lähti kiertämään toista kapulaa ja päätti sitten noutaakin sen. Pysäytin ja uusin kierron kapuloiden tasalta. Hyviä kiertoja. Molempien kapuloiden nosto pysäytykseen jätöstä, molemmat hypyt kapulan eteen jätöstä.

Z:ssa kehut ensimmäisistä ja pallo viimeisestä asennosta, kaikki oikein. Kaukoissa kymmenestä metristä SIM ja ISM virheettömästi. Luoksetuloa kahdestakymmenestä metristä stopaten puoliväliin pallonheittokäsimerkillä. Oli muuten aika hyvä (ja muistin olla käyttämättä mukana suullista käskyä), mutta olisi parempi, jos pystyisin heittämään pidemmälle, etenkin sitten kun aletaan tehdä evl-matkalla, nyt tehtiin voittajan mitoilla.

Tunnariin laittelin kapulat nurmikon reunalla olevan kuusen alle ja hiukan kariketta peitteeksi. Veka lähti reippaasti, näytti haistelevan ja toi väärän. Oho ja uudestaan, nyt toi oikean, jättikehut. Vein oman takaisin, mutta ei. Veka meni reippaasti, haisteli hyvin ja toi väärän. Oho ja uudestaan, oikea ja kehut. Vielä kerran vein oman takaisin, nyt se tuli ensimmäisellä yrityksellä ja Veka sai pallon.

Maanantaina yleiselle tottisvuorolle. Hyvä treeni molempien kanssa. Viime treenissä päätin, että Dingolla on hyvä seuraaminen. Seuraava kysymys kuuluu, kuinka pitkälle se sitä jaksaa, mutta tänään ei puudutettu ketään pitkillä, vaan palkkasin käännökset, temponmuutokset ja pysähdyksestä lähdön. Dingo oli oikein kivassa vireessä ja teki hyvin; sitä selvästi nostattaa kentän vilske, kun on enemmän porukkaa. Muutama luoksetulo niin, että pidin palloa edessä ja tiputin sen eteentulosta. Tömps tömps... Palloilun päälle paikkamakuu, jossa on tullut harmillisia takapakkeja, ja tuli nytkin. Dingo pysyi minuutin kymmenen askelen päässä, kävin palkkaamassa. Minuutti kahdenkymmenen askelen päässä, pysyi ja palkkasin. Kun pääsin kolmenkymmenen askelen päähän, huikkasi kanssatreenaaja Dingon lähteneen hipsimään. Palautin, sitten pysyi minuutin tälläkin etäisyydellä. Vielä puoli minuuttia viidentoista askelen päässä ja loput purkista autolla.

Vekan kanssa tehtiin ilman rekvisiittaa tehtäviä tokojuttuja. Z taas vapauttaen iloisesti kehumalla ensimmäisistä kahdesta asennosta ja palkaten viimeisestä; tätä pitää kokeilla myös Floralle. Luoksetulossa pari stoppia pallonheittokäsimerkillä alakautta, sitten kokeilin käsimerkkiä yläkautta ja Veka töksähti hienosti. Tämä muistiin. Kaukoissa tehtiin muutaman vaihdon sarjoja eri etäisyyksiltä, erinomaisen hyvin, vain joku yksi istumisvirhe taisi tulla. Lopuksi paikkaistuminen minuutin, paikkamakuu puoli minuuttia ja luokse.