Keskiviikkopaimennus oli nyt tiistaina. Kestoaiheena kaaret ja stopit. Kaaret ahtaita, mutta lampaat kasattuaan Dingo otti hienosti etäisyyttä ja juoksi isoa ympyrää... annoin sen taas vaan juosta aika paljon, miksi? Stoppaili tästä sitten kyllä hyvin. Mutta aitaa vasten harjoituksessa pysähtymisessä kaarelta tasapainoon oli viivettä; käskyllä Dingo hidasti ja käveli lähemmäs ihan liki. Käsky pitää antaa aiemmin, vahvemmin ja toistettuna, jos ei heti pysähdy. Kuljetuksessa aidan viertä sitten tehtiin oikeinkin hyvää työtä, kun blokkasin kepillä aidan puolen eikä Dingo luikerrellut sieltä ohi.

Keskiviikkona talkoiltiin Somerolla kakkos- ja kolmosluokan paimennuskokeessa varikkokoirakkona. Blokkailtiin lampaita oikealle reitille kohti kisa-aitausta ja siirrettiin loppuvarikolla niitä pois kisa-alueelta. Pari kertaa Dingo toi ne varsin vauhdilla, mutta huomasin lampaiden tulevan itsekin pyöröstä pois, joten varmistettiin vain niiden kulku poispäinajona, hihnassa kun se ei muuten olisi tässä onnistunut. Muuten Dingo sai hengailla katsellessani suorituksia. Saatiin laukaustreenikin, kun viereisessä metsässä oli käynnissä kyyhkynmetsästys ja haulikonlaukauksia paukkui pitkin iltaa. Ei mitään reaktiota niihin Dingolta. Rataantutustumiseen menin mukaan ja sain taas hyödyllistä oppia. Kolmosluokka oli toki haastava, mutta ei tuntunut ensi kesää kaukaisemmalta ajatukselta startata siellä. Ja jopa aikanaan tavoitella Dingolle valionarvoa.

Kotona on iltaisin tehty pieniä HTM-terassiharkkoja. Paikallistin Vekan ongelman kaikessa. Se tulee etupäällä hanakasti kiinni ja pitkän kankean takaosan liikkuvuus on noin puolet vahvasta etuosasta, joten takapää tulee vinossa perässä, etenkin sivuaskelissa.

Torstaina Veka ja Flo hallille. Koreografiat muutaman kerran läpi, myös eksoottinen uutuus eli Dingon FS-ohjelman suunnitelma. Siitä tulee kiva, jos se saadaan toimimaan. Vekan ohjelmaan tuli muutamia muutoksia. Kisaa varten täytyisi saada onnistumisia ja tehdä kokonaisuuksia, ihmeitä ei ehdi isommille tekniikkakompastuskiville (puuttuvalle takaosan liikkeelle) tehdä. Lähdettin tekemään alusta, ja heti perusasennossa pivot vastapäivään hyvin, mutta sivuaskelet aivan 45 asteen kulmassa puoliksi edessä. Samoin poikittain takaa Veka yrittää karata eteen katsekontaktiin. Peruutus vinoon, oikealla jätätti eikä sivuaskelista hajuakaan. Fram-position osuus toimii, perusasennossa taas kauhea poikitus eteen. Ohjaajan kierto lopussa hyvä ja vauhdikas. Olipas nyt lupaavaa. Peruutus ja sivuaskelet toimivat, kun käänsin yläkroppaa niin että Veka sai toivomansa katsekontaktin. Oikealla eivät toimi mitenkään, takajalat eivät vaan liiku. Lienee pakko jättää nekin pois, eivätkä elementit riitä avoimen luokan tasolle. Käydään kuitenkin starttaamassa ja hakemassa arvostelut. Kotona vielä metsätunnari, taas hieno. Ensin mietin, että koira pitää varmaan tätä jälkiharjoituksena, mutta se palauttaa hyvin varmasti sivulle, mitä se ei jälkikepin kanssa tee.

Floran kanssa teemana pystyä tekemään jotain ilman palkkaa käsissä. Tehtiin kokonaisuuksia ohjelmasta sovellettuina kipittäen välillä repulle syömään herkkuja ikään kuin loppuasennon ja kehujen jälkeen. Flora pääsi nyt sinänsä ihan hyvin palkasta irti, mutta suorittaminen oli aika vaihtelevaa. Flora saa etäisyyden palkkaan kasvaessa yli puoleen metriin ikään kuin fight or flight -paniikkireaktion, jolloin hienomotoriikka jää hermostuneen juoksemisen alle. Nyt se kuitenkin välillä skarppaili hyvinkin, joten ehkä tämä kuitenkin pidemmän päälle toimii, kun jatketaan pieniä kokonaisuuksia tyhjin käsin.