Torstaina Veka ja Flo hallille tanssahtelemaan. Erittäin hyvä treeni molempien kanssa! Ohjelmat pari kertaa läpi, sitten Veka areenalle. Ensin pallopalkalla kaikkea, mitä sillä voi tehdä: höger-kuvio oikein hienosti, laukkaosio moitteeton, lopun perusasento-osuus, ohjaajan kierto kädet ylhäällä eli ilman käsiapua ja loppuasento pläts maahan myös vallan mainio. Nyt myös peruutus pallopalkalla ja kokeiluna perusasentokäskyllä peruutuskäskyn sijasta: meni muuten oikein! Paljon ohjelmasta on siis jo valmiina, mutta sida-positio aivan atomeina. Sen tilalle toki voisi vaihtaa jotain. Flora osaisi enemmän ja ohjelma olisi nopeammin valmis, mutta se tarvitsisi paljon kisatreeniä, että selviäisi siitä henkisesti. Tulee siis pähkinä purtavaksi, jos saan paikan elokuun tanssikisaan: kumpi menee? Haluan keskittyä kisapäivänä vain yhteen koiraan enkä halua myöskään rohmuta paikkoja, koska kisoihin on niin suuri tunku ja niin moni jää ilman paikkaa.

Pallon vaihto nakkeihin ja askartelua. Sivuaskelia vasemmalla ja oikealla. Positionvaihtoa perusasennosta sidaan pyörähdyksellä ja takaa, ensin palkkaa pyörähdyksestä ja sitten sidasta. Tämä oikein hyvin. Itse sida-positiota työstettiin taas pyörimällä takajalkojen sivuaskelia myötäpäivään, ehkä inasen paremmin jo. Tehtiin myös vaihtoja askelittain jalan ali puolelta toiselle, sujuu kun nostan jalan kunnolla korkealle. En edes halua tämän kokoisen koiran sukeltelevan jaloissani... Veka teki vielä metsätunnarin, kun päästiin kotiin.

Flora aloitti perusasento-osiolla, jonka onkin ohjelman alussa. Tämä hyvin, palkka peruutuksesta, joka oli ihan kohtuullinen. Höger-osiossa teki hyvin, kunnes tuli ns. vaikeaa eli pivot, siitä Floraa alkoi ahistaa, ja se vaan hinkui ja luikersi johonkin. Käskin jatkaa ja mentiin suoraa ja kaaria, kunnes Flora skarppasi tekemään kunnolla ja sai palkkaa. Laukkapätkissä ei hämminkiä. Sivuaskeliakin hyvin. Lelun vaihto nakkeihin ja lisää sivuaskelia: Flora kipitti hienosti suorassa, mutta irtosi taakse eli poispäin. Suoruus on tärkeämpää. Toki position pitäisi olla täydellinen, mutta jos siihen ei päästä niin irrotkoon paikka, koska vinous on esteettisesti huomattavasti kauheampaa. Peruuttelussa ei kai ihmeempää, perusasentokäsky tuntui suoristavan Florankin tässä. Sida-positiossa askelia hyvin, ja nyt löytyi hyvä vaihtokin högeristä sidaan.