Tiistaina Vekan kanssa hallille. Floran jätin varmuuden vuoksi ukkosen takia kotiin, joten Veka pääsi tekemään sekä tokoa että HTM:ää. Aloitettiin merkillä: oikein hienoja merkkejä teki Veka. Sitten vein kapulat viiteen metriin, ja plop suoraan keskikapulalle. Sain kuitenkin stopattua, ettei Veka ottanut sitä, mutta kuten sillä on tapana, kohde oli lukittu eikä sitä enää vaihdeta eli meni aina uudestaan keskikapulalle, vaikka lähettelin ihan läheltä. Merkille vietynä Veka kuitenkin haki hyvin sekä oikean että vasemman kapulan.

Merkki pois, ympyrän merkkaus ja pallo ympyrän taakse. Yksi juoksu pallolle, sitten useita lähetyksiä tyhjään ja palkka ympyrään pysähtymisestä. Kaikki toistot moitteettomia. Pallon paikka on tyhjänäkin Vekalle hyvä kiintopiste, johon se hitsaa kiinni kerran siellä käytyään.

Zetassa kompastuttiin istumiseen, jota sitten hinkattiin. Seisoi ja seisoi. Tässä on jotain, mitä en tajua. Virheen tehtyään Veka jää korvat kiinni junnaamaan samaa, vaikka saa kielteistä palautetta ja korjausyrityksiä. Hinkkaaminen on huono, mutta ei mitenkään voi luovuttaakaan ja antaa olla. Lopuksi kaukoja vielä vähän: maa-seiso-maa viidestä, kymmenestä ja viidestätoista metristä. Pisimmältä matkalta nousi istumaan, muuten ok.

Sitten pallon vaihto nakkeihin ja HTM-näpertelyyn. Sivuaskelia vasemmalla ja oikealla, varsin mukavasti kehittyy. Peruutus tänään aika vinoon, ei ollut ihan keskittyminen huipussaan enää. Laukkaosio edessä oikein hieno! Takanakin pysyi aika mukavasti.

Sida-positio toivoton, en saa siirrettyä Vekan takapäätä ja seinän vieressä en usko sen oppivan mitään. Perusasennossa se tekee ihan hyvin purkinkansiharjoitusta eli astelee takajaloilla sivuttain ympyrää vastapäivään kääntyen mukanani. Mutta oikealla puolella sama myötäpäivään ei onnistu mitenkään; nakin perässä koira taipui kaksinkerroin tai luovutti namin tavoittelun. Joten ei myöskään voi korjata 45 asteen kulmasta itseään sivulle suorempaan. Kummallista, en ole ennen havainnut Vekassa mitään tällaisia vinouksia. Tätä sitten yritettiin hartaasti nakin perässä, saada pientäkin sivuttaisliikettä takajalkoihin. Lopuksi tehtiin positionvaihtoa perusasennosta sidaan ulospäin pyörähtämällä ja takaa kiertämällä. Tästä suunnasta tuli ihan suoraan siihen! Ehkä se lähtisikin kehittymään tästä.