Torstaina sain aikaan pienen koiraharrastusangstin. Vuositolkulla on treenattu enkä saa yhtään koiraa oppimaan mitään, tavoitteet lykätään aina ensi kauteen tai vuoteen, kun käyn treeneissä vain viihdyttämässä itseäni ja tuurilla raavitaan kasaan välillä joku tulos jostain. Nyyh. Joo joo, pitää vaan iloita kun on niin terveet koirat, että niiden kanssa voi harrastaa, monilla ei ole. Eikä pitäisi ripustautua tuloksiin, mutta en vaan ymmärrä tavoitteetonta treenaamista. Onneksi Vekalla on JK3 ja Dingolla lampaat!

rusetit.jpg

Oikeastihan ongelmia on kaksi ja tiedostan ne kyllä täysin: laiskalla tahdilla monta lajia monella koiralla tuottaa riittämättömän treenimäärän per kuono per opeteltava asia, ja syntini on hermostua kun ei onnistu, millä saa vain treenin jumiin. Perjantaina nöyrästi hallille siis ja katso, aivan super treeni molempien kanssa...

Floran kanssa tokoa. Kauankohan senkin kanssa on ollut tarkoitus startata voittajassa. Tänä syksynä se tapahtuu, aamen! Ja sitä varten koira pitää ilmoittaa kokeeseen, totuus on ettei ilman ilmoa saa mitään valmiiksi. Niinpä kysyin ja sain sille koepaikan syyskuun puoliväliin omaan halliin. Treenissä tehtiin kaikkia voittajan juttuja. Ensin aidan ulkopuolella rauhoituttiin syömällä nakki perusasennoista sun muista pientehtävistä. Sitten kehään ja seuraaminen, josta annoin kasin. Kisapalkka. L:ssä seiso ja maa, eiku toisinpäin kun Flora lurpsahti maahan. Käskyt pitää antaa henkäisemättä syvää, koska koira reagoi jo siihen. Seisominen toisella pätkällä kuitenkin hyvä. Kisapalkka. Luoksetulosta annoin kympin, tämä on vaan niin nätti. Kisapalkka ja wohoo, motskupalkka. Leikkihetken jälkeen jatkettiin. Ruutuun lähdössä joku ölähdys, muuten moitteeton. Kisapalkka. Ohjatussa myös kapulallelähtökiljaisu, muuten hieno. Kisapalkka. Metskussa niin ikään menohyppy äänitehostein. Kisapalkka ja motskupalkka. Tunnariin nameja: Flora söi ne, toi väärää metrin, pudotti sen, kääntyi haistelemaan lisää ja toi oman. En sanonut missään kohtaa mitään. Tästä nakki, koska korjasi itse. Kaukoissa tehtiin vaihtoja eri etäisyyksillä namitakapalkalla, oikein mainiosti. Loppuun paikkamakuu piilossa kaksi minuuttia, vinkumista. Kuukausi treeniä niin hyvin voidaan startata voittajassa.

Vekan kanssa HTM aloitettiin fram-osiolla tennari toisessa (ei-koirapuoleisessa kädessä). Tämä aivan nappiin. Samoin höger-osio hyvin. Loppuosan seuraaminen ja ohjaajan kierto tietysti hyvin. Positionvaihdot yritin muistaa väleihin. Peruutus ja sivuaskelet peruasennossa katsekontaktiin kääntyen hyvin! Nakilla palkaten näitä myös, takana poikittain seuraamiosio sekä sivuaskelia höger, jotka onnistuivat tänään hyvin. Hyvä Veka.

Sitten kamat kasaan ja Dingon kanssa kohti leiriä!