Torstaina Vekan kanssa hallille. Ohjelma pari kertaa läpi, sitten kuuntelin ja vähän improilin Floralle uutta musiikkia. Vekan kanssa tehtiin taas tennaripalkkapätkinä ohjelman elementit pois lukien lopun laukka- ja perusasento-osiot, koskapa klenkkasin jalka kipeänä (paimennuskin voi olla kontaktilaji...). Sitten nakkipalkalla pienempinä osina. Perusasentosivuaskelet ja peruutus nyt hyvät. Positio takana edistää ja poikittaa, mutta tuntuu pysyvän aika hyvin eikä seilaa. Positio edessä on hyvä. Vaihtopyörähdykset toimivat käsiavuin. Höger-osio on nyt selvästi vaikein, sekä hakea että pitää suorassa ja paikallaan. Vekalle on tietysti vaikea mennä pitämättä katsekontaktia, siksi tästä valuu taakse ja takaa valuu eteen. Kontakti ja vire kuitenkin taatusti erinomaiset eikä kisakehä Vekaa hämää. Koreografiaan olen tyytyväinen, ja jos unohdan sen ja juoksen edelle, sitä ei soljuvasta instrumentaalista huomaa ja loppupäähän voi hyvin improvisoida lisää ympyrää... Vielä muutamat musiikkitreenit ja kisaan hop.

Perjantaina Flon ja Dingon vuoro, aiheena toko. Hyvä treeni, aina osa jutuista onnistuu, osa vaatii työstämistä. Flo teki tietysti kaikkia voittajan juttuja. Aloitettiin ruudulla: palkkailin lähdössä nameilla siitä, ettei Flo singahtanut mihinkään, kun katsoin ruutuun, vedin henkeä ja suoristin ryhtiä kuin olisin käskyttämässä mutta liioitellusti. Sitten rauhallinen käsky, Flo jolkotteli ruutuun ja varasti maahan, koko liike loppuun ja kehupalkka.

Luoksetulossa säätöä. Flo jumitti takapalkkaan ja ennakoi, hermostui virheistä vaikka aivan sanoin kukkaiskielellä että nyt meni kyllä niin höpönassusti että uusitaan. Pari läpijuoksupalkkaa, sitten lelu mukanani onnistui hyvin. Metskussa yritin samaa kuin ruudussa, mutta henkäisyllä Flo varasti kolme kertaa... ja mekkaloi. Palautukset esteen taakse jätettynä ok.

Jättäviä ja seuraamista lelu mukana, ei ongelmia. Kaukoissa maasta seiso-istua, koska istuminen ei oikein ole tässä hanskassa. Löytyi kyllä toistoilla. Ohjattu: joku lähtö-ölähdys molemmilla puolilla, mutta kapulat löytyivät hyvin eikä lähellä takana oleva ruutu häirinnyt. Paikkamakuutakin muistin tehdä (tunnarin sitten unohdinkin): kymmenen sekuntia aidan takana, välipalkkanameja maahan, kymmenen sekuntia ulkona, välipalkka, puoli minuuttia aidan takana, liike loppuun ja herkkupalkka repusta.

Dingon kanssa suunnattiin vähän jo ajatuksia tokon avoimeen luokkaan. Avoon kaikki liikkeet ovat hyvässä vaiheessa... juurikin vaiheessa. Mutta toiveissa olisi treenata se talven aikana ja kisata keväällä, ei sen kiireempi ole. Nyt aloitettiin seuraamisella. Hetsasin ja lähdettiin seuraamaan, palkkana superherkkua ja palkkaus saalistuttamalla. Viisi pätkää tätä, mukana juoksua ja käännöksiä. No oli hyvä, ei valittamista. Mietintämyssyssä edelleen...

Ruutuun juoksenneltiin tennaripalkalla. Hyvin pysähtyi sinne ja meni maahankin. Viimeisenä koko liike kehupalkalla. Visusti muistissa, että joka treenissä pitää olla palkatonta, että siitä tulee koiralle normaalia eikä mikään Juttu. Luoksetuloja pari palkaten eteen + sivulle, sitten koko liike kehupalkalla. Hyppy pari kertaa luoksetulokäskyllä, oikein hieno.

Merkin kierrossa meno hyvä ja kehuin heti, kun oli tullut ympäri. No ei näin, koska Dingo pysähtyi sitten heti kierron jälkeen, kun en sanonutkaan mitään vaan odotin tulevan pidemmälle. Huomio tähän. Jättävät pari kertaa niin, että pysähdyin käskyllä. Maahanmeno on vielä ainoa, johon voi luottaa. Kaukoissa panin nameja takapalkaksi, mutta Dingo jumitti käsiin ja eteni maa-istulla kuonoetäisyydelle. Toistoja, merkki etutassujen eteen ja palkka vain takaa, niin alkoi vähän oikea ajatus löytyä. Lopuksi paikkaistuminen, kun keräsin tavarat pois. Kerran piti palauttaa, kun Dingo unohti mitä oli tekemässä ja lähti käppäilemään. Sitten pysyi hyvin.