Tiistaina Veka ja Flo hallille, koska satoi. Kumpikin teki kierroksen tokoa ja kierroksen HTM:ää, nyt kun ei ollut tarvetta varata aikaa koreografioille. Vekalla oli tietysti palauttavan treenin paikka. Tehtiin ruutua paloina. Ensin juoksu pallolle ympyrän taakse, sitten tyhjään lähetyksiä ja pallo pysähtymisestä. Joka toistolla hienosti ympyrään. Sitten vein Vekan ympyrään, lähetin ruutuun (ei mahtunut täyttä matkaa) ja palkkasin targetista. Sitten vielä ympyröitä, vaikka ruutu oli jo mielessä. Oikein hyvin kaikki.

Florakin alkoi opiskella ympyrää lelulähetyksenä sekä ruutuun lähetystä sivusuuntaan. Koira lähtömerkille ja lelun vienti ympyrän taakse. Kolme kertaa lelulle, kolme kertaa tyhjään, kaikki oikein. Ruutuun lähetin ensin jättämällä koiran lähelle ruutua ja pakittamalla vähän matkaa, sitten viemällä ympyrään ja pakittamalla lähtöpaikalle. Vielä läheltä ruutuun ja maahan, kävelyä ja namipalkkaa pysymisestä, vaikka kääntelin päätä, heiluttelin kättä ja henkäilin käskyä varten.

Vekan kanssa aletaan treenata seuraamista oikealla nokka eteenpäin. Nami kädessä aloitettiin. Voi... hyvänen aika. En saanut Vekaa millään yrittämisellä siirreltyä ollenkaan sivulle. Kohtisuoraan sivusuuntaan tuli ja siitä loikki vaan karkuun, kun yritin suoristaa. Jotenkuten suoraan sain juoksemalla niin lujaa, ettei koira saanut hypittyä mukana sivuttain. Vekahan hoksasi vahvan perusasennon ansiosta heti muut positiot sama kylki ohjaajaa vasten. Mutta näin päin meneminen ylitti Vekan käsityskyvyn nyt aivan. Kokeiltiin vielä seinää vasten, vaikka en tykkää tehdä niin mitään, ja siinä päästiin suoraan muutama askel niin että palkkasin tiputtamalla kainalosta tennispallon.

Tehtiin vielä pätkät positioita oikea kylki vasten edessä, oikealla ja takana. Näissä Veka tuli kyllä aivan huikean hyvin! Kyllä oli suora ja tiivis. Parit sivuaskelet ja peruutukset sekä positionvaihtopyörähdykset näihin, niin olisi riittävästi matskua avoimen ohjelmaan. Uusi musiikkikin on jo, tällä kertaa varmasti paras... ohjelmasta tulee hyvä ja Vekasta hyvä HTM-koira. Sillä on erinomaisesti draivia HTM-ohjelman vetämiseen asenteella, itsestäni on kiinni jaksaa hioa tekniikkaa.

Floran kanssa kokeiltiin tehdä helppoja positiopätkiä ilman palkkaa mukana: muutamia nameja kippoon ja sitten muutaman metrin päähän aloittamaan. Floralle tämä oli tosi vaikeaa. Se poukkoili kiljuen positiosta toiseen, niin hirveää oli joutua palkasta jopa metrien päähän. Lähdettiin silti vain tekemään, mutta käskin sitten hetkeksi maahan, kun huuto ei tauonnut ollenkaan. Siitä uudestaan, nyt teki hiljaa. Mutta luikerteli mihin sattuu. En hyväksynyt, vaan vaadin aina takaisin positioon ja jatkettiin, kunnes Flora teki kunnolla. Siitä sai vapautuksen rynnätä kipolle ja ahmia namit. Näin tehtiin edestakainen suora höger-positiossa, laukat edessä ja takana ja vielä muutamia pivoteja höger-positiossa. Olihan haastavaa, mutta saatiin tehtyä. Toki olisi suotavaa, että koira pystyisi tulemaan positioon heti... mutta se namikäsissä roikkuminen on nyt vaan loppu ja palkat ovat jatkossa aina jossain muualla kuin nokan edessä.