Keskiviikon kuumuudessa lampaille. Ihana kannustava kouluttajamme Sanna oli lyönyt haastetta tiskiin ja luotti, että hanskaamme homman: oltiin ison aitauksen sijasta pellolla laumassa viitisentoista päätä, joukossa villimpiä karitsoja, ja teemana oli etäisyys ja hallinta. Jännästi Dingo toimi taas isommassa tilassa paremmin kuin pienessä. Koko treeni meni kuin Strömsössä!

Ensimmäisessä osiossa tehtiin nurkkatreeniä ajamalla lampaat portille, minne niillä oli veto, käskettiin koiraa POIS, sen käännyttyä ottamaan etäisyyttä lähetettiin kaarelle ja pysäytettiin ennen kuin meni ympäri. Sitten sama toiseen suuntaan. Tai oikeastaan ensimmäinen haaste oli saapua paikalle ja kävellä rauhallisesti yhdessä lampaiden luo pellon toiselle laidalle. Nykyään tämä onnistuu, tosin vähän nykivästi. Dingo tuijotti tiiviisti lampaita ja yritti välillä ponkaista, mutta käskyllä stoppasi kuin seinään. Erinomaista, korvat todella alkavat löytyä vaikka koko loppuosa koiraa on kiinni lampaissa. Sitten noin viidentoista metrin päässä lampaista Dingo jumitti vaanimaan. Lähetin sitten siitä. Siirrettiin lampaat nurkalle, sitten siirtelin koiraa, välillä edestakaisin, välillä ympäri. Dingo otti etäisyyttä ja kuunteli käskyjä aivan mahtavan hienosti ja sain vähentää apuja pois kääntymiseen. Nämä lampaat tulivat kyllä luoksenikin eivätkä vain juosseet ohi, mutta isomman lauman vahvempi liike pisti koiraan vähän painettakin niin, että se kävi kierrettyään välillä heittämässä vähän ylisuurenkin hengähdyskierroksen.

Tauon jälkeen kuljetusta aitaa pitkin. Koira piti saada pitämään etäisyyttä ja ajamaan rauhallisesti. Kaarelle, pysäytys, ajo. Kaaret olivat isossa tilassa hienon kokoisia nyt, Dingo piti kunnolla etäisyyttä. Kuljetuksessa en päässyt lampaiden edelle, mutta vierellä mennen saatiin lampaat kohtuullisen hallitusti oikeaan suuntaan ja jos lähtivät valumaan, Dingo pyöräytti ne nopeasti nippuun ja siirtyi taas itse pitämään vetoa vastaan. Kerrassaan mainiota työskentelyä, hyvä hyvä Dingo! Itsekin kuulemma pärjäsin ihan kelvollisesti. Käskytys kyllä vaatii selkiyttämistä: missä kohtaa mitäkin ja ajoissa, kun kerran koira vauhdissakin selvästi reagoi niihin. Oi niitä aikoja, kun se tosiaan vain juoksi ympyrää...