Torstaina ja perjantaina töitä aamusta yöhön, ei puhettakaan treenaamaan ehtimisestä. Onneksi viikon huipennus olikin paimennuksen esikoe, johon ei enempää olisi voinutkaan treenata. Kisareissut ovat kesän kohokohtia ja koiraharrastuksen hienous noin muutenkin (vaikka itse kisatilanteesta en nautikaan), mutta nyt hermostutti. Tiesin, että Dingolla on valmiudet selvittää tehtävät, mutta kun koe oli ensimmäinen tätä lajia enkä ollut päässyt sellaista edes katsomaan, en ollut varma sääntöjen osaamisesta ja arvelin voivani sössiä koiran hyvän suorituksen ohjaamalla päin prinkkalaa. Ei myöskään ollut käsitystä siitä, minkätasoisella suorituksella pääsee läpi. Omassa mielikuvituksessa tietysti kaikki muut ovat huippuja ja vaatimustaso katossa.

Lauantaina liian vähillä yöunilla nokka kohti Woollandiaa. Tuomarina oli Italiasta tullut Luigi Guidobono Cavalchini. Aikataulussakin oli välimerellinen teema – olimme paikalla puoli kahdeltatoista eli tuntia ennen ilmoitettua ykkösten ja esikokeen rataantutustumista ja radalle pääsimme starttaamaan puoli viiden maissa... En ole aikoihin kärsinyt kisajännityksestä, koska olen saanut suorituspaineet puskettua itse kisatilanteesta riittävästi pois ja kisakokemuksen kautta tiedän, mitä olen tekemässä. Nyt tuntui, että pää tyhjeni, kun laskin käteni ottoaitauksen portille. Ja niin paljon on kiinni omasta sijoittumisesta, ohjausratkaisuista ja taktikoinnista. Läheskään kaikki suorituksesta ei edes tallentunut sumentuneeseen päähäni...

Käytiin ilmoittautumassa tuomarille ja mentiin aitaukseen. Dingo jäi tottelevaisesti viereen, mistä lähetin sen johonkin. Kautta radan teemana olikin, että hutaisin koiran vierestäni jonnekin eikä kunnon kaarista ollut puhettakaan. Toki etäisyydetkin olivat olemattomia verrattuna treeneihin. Häkistä otosta saatiin kuitenkin 10/10 pistettä, vaikka Dingo meni liian lujaa ja lähelle ja lampaat vielä törmäsivät portteihin, joita en avannut tarpeeksi leveälle. Kuljetukseen lähtö tolpan ympäri oli niinikään kaoottinen Dingon juostessa tietysti ympäri ja läjätessä lampaat kinttuihin. Kuljetuksessa mutkien ja portin kautta laidunnukseen kävelin mahdollisimman nopeasti ja laskin sen varaan, että koira tulee perässä. Se tuli, aivan liian lähellä lampaiden ahtereissa kiinni. Kuljetus/ohjaaminen 15/20 p.

Laidunnuksesta 17/20 p. Lähdössä Dingo taas tunki ja sai pari lammasta pingahtamaan karkuun. Palautti ne toki nopeasti. Pysähdys 10/10 p. ja uudelleenhäkitys 5/10 p., tässä pari lammasta juoksi portista ohi ja Dingo kävi hakemassa ne. Toimintatavoista saatiin käskyistä 8/10, tottelevaisuudesta 7/10 ja aktiivisuudesta 7/10 p. Tuplakäskyjä ainakin tuli pysähdyksissä Dingon kääntyessä mukaan koiraa ohittaessani. Yhteispisteet hyvä 79 p. ja koulutustunnus PAIM-E eli tavoite saavutettu, aivan mahtavaa! Ihana Dingo seivaili mokani. Tuomarin kirjallinen kommentti otsikossa. :)