Tiistaina Dingo kävi hierojalla. Kireyttä oli niskassa ja selän oikean puolen perusjumia, tällä kertaa selvemmin lapojen takana paikassa, joka rasittuu tyypillisesti hyppyjen alastulossa. Hyppy- ja estenoutoahan on tehty vain vähän, ja toistomäärät pysyvät jatkossakin pieninä. Muuten oli ihan joustava koira.

Keskiviikko omistettiin HTM:lle. Löin lukkoon Vekan avoimen ohjelman musiikin, listasin paperille ohjelmaan tulevat elementit ja hallilla ehdin kunnolla paneutua asiaan, kun oman vuoron jälkeen ei kentälle tullut enää ketään. Sainkin valmiiksi ohjelman, johon olen erittäin tyytyväinen. Uusina juttuina tulee vain yksi uusi positio ja sivuaskelet toiseen, jo osattuja pitäisi saada teknisesti paremmiksi.

Flora treenasi ensin. Käveltiin vaan kentälle ja lähdettiin seuraamaan perusasennossa. Tehtiin taas suurin piirtein evl-kaavio miinus peruutus ja plus pivoteja sekä pitkä sivuaskelsarja. Flora teki vallan mainiosti, vain sivuaskelissa löpsähteli ja alkoi ölistä huolestuneena. Kisakehut ja lelupalkka. Flora pystyi siis hienosti tekemään, kun ei edes nähnyt palkkaa ensin ja osasi jutut. Sitten sitä tekniikkaa: sivuaskelsarjoja perusasennossa ja höger-positiossa lelu kainalossa, näin onnistuivat hienosti. Nakkipalkalla sivuaskelia edessä, sida-positiota ja perusasennossa peruutusta.

Vekan kanssa aloitettiin höger-positiolla, pätkiä suoraa ja kaaria, palkkapallon heitto taaksepäin (koiran eteen) ei-koiranpuoleisesta kädestä. Oli muuten hyvä! Fram-positio myös aivan super. Tosin ihan siinä kintaalla, loikahteleeko liian eteen... Sida-positiota taas seinää vasten tennari koiran pään päällä. Sivuaskelsarjoja: perusasennossa puski eteen, höger-positiossakaan ei meinaa pysyä suorassa kun takapää ei liiku yhtä nopeasti kuin etupää. Tähän siis runsaasti lisää treeniä. Vaihdettiin pallo nakkipalkkaan ja näperrettiin edessäkin sivuaskelia, joita ei kyllä vielä tähän ohjelmaan tule. Peruutusta askelia kerrallaan. Oikein hyvä treeni molemmilla.

Torstaina jatkettiin samalla teemalla. Pari kertaa koreografiat läpi. Vekan musiikki on instrumentaalia ilman säkeistöjä tai muutenkaan erottuvia osia, joten tulee olemaan pienoinen haaste pysyä oikeassa tahdissa (huomioiden, ettei pääni käy kisakehässä ihan täysillä). Sitten koirat. Veka aloitti höger-positiolla, jossa tehtiin ohjelmaan tuleva pätkä. Oikein mainiosti teki Veka. Sivuaskeletkin alkoivat sujua tässä, perusasennossa tunkee ja punkee... Edessä tehtiin myös kisaohjelman osana oleva pätkä eli laukkoja edessä ja takana, sitten edessä hitaampaa tahtia, pivot ja jyrkkä ympyrähkö. Niin hienosti! Sida-positiota taas seinän vieressä, nakkikättä seuraamalla ei tule vaan yhtään mitään. Peruutusta myös nakilla oikein hyvin.

Flora aloitti nyt palkattomalla kokonaisuudella höger-positiossa. Ensin vähän huolestunutta volinaa, mutta kun mentiin vaan helppoa suoraa ja kaarta, käännöksiä ja temponvaihdoksia, Flora osasi ja rauhoittui tekemään tosi hyvin. Toki piti kokeilla sivuaskeliakin ja toki menivät pieleen ne. Kisapalkka ja lelupalkka. Sivuaskelsarjoja taas kainalopalkalla, oikein hyvin. Peruutusta ja sida-positiota nakilla. Loppuun vielä ohjelman aloituspyörähdystä.