Koko sunnuntai taas töitä, ja päivä oli kuumakin. Onneksi ei ole kokeita tulossa. Kokeista saa hyvin pontta treenata asioita valmiiksi, mutta tulosten suhteen on tänä vuonna saatu aikaan sen verran, että ei tarvitse koko ajan buukata kisastressiä päälle. Maanantaina mentiin yleiselle tottisvuorolle. Mittari näytti vain +21, mutta Niihaman kentällä on oma kattilalaakson mikroilmasto ja aina runsaasti kuumempi kuin kotona. Suunnittelin nopeat ja tehokkaat treenit kaikille.

Dingo aloitti seuraamisella. Vähän kampelaa oli. Jättävät osasi takaperin kävellen, vieressä ei. Luoksetulo tietysti hyvä. Tasamaanoudossa pidin hienoisesti pannasta kiinni heitossa, irrotin varovasti ja annoin käskyn sekunnin irti odotuksen jälkeen. Lähtö siis hienosti, mutta vähän matkan päässä piilonkiertoja tehnyt saksanpaimenkoira ryntäsi myös kapulalle ja hetken huolestutti, kun koirat tuijottelivat toisiaan kapulan vieressä. Kumpikin lähti onneksi kutsulla omaan suuntaansa. Mentiin kapulalle, ja Dingo vähän mietti sen nostamista tästä, mutta toiseen suuntaan teki hienon kokonaisen noudon. Ja harjoitus-A:lla nyt heti esteen yli kapulan perään! Paluuta vielä kannustin esteen harjalta. Oi miten hienoa. Vielä luoksetulo pallopalkalla, pallon jättö ja eteenemeno, tämäkin moitteeton. Sitten paikkamakuuseen, kaksi ja puoli minuuttia. Juuri kun käännyin palatakseni, karkasi reilun matkan päässä ollut hoffi juoksemaan kohti Dingoa. Sain sen onneksi karkotetuksi loikkaamalla eteen ja hätistämällä pois, ja Dingokin nakotti paikallaan liikahtamatta seuraten valppaana tapahtumien kehitystä. Treenin palkattomana osuutena piti olla tänään paikkamakuu, mutta hoffiepisodin vuoksi annoinkin herkkuja.

DSC00232.jpg

Veka teki ensin HTM:ää, sitten tokoseuraamista. Piti erotella nämä eri treeneihin, mutta ei taidakaan olla kätevää. Höger-positiossa tuli niin hyvin! Alettiin katsella tähän sivuaskelia. Vähän hankalaa, kun Vekaa ei saa namilla ohjaamalla tähänkään. Vain tennispallon perässä tulee, joten sillä sitten... mutta onnistuneita askelia tuli kaiken loikkimisen keskelle, ja niistä pääsin palkkaamaan. Fram-positiossa upeasti. Sitten pallo pois ja tokoseuraamista, jossa palkkailin siirtämällä namin oikeasta kädestä vasempaan ja antamalla sen ylhäältä siihen, missä koiran nokan seuraamisessa pitäisi olla. Jospa tämä pidemmän päälle laskisi Vekan kohti vähän korrektimpaa seuraamispaikkaa. Kaikenlaisia eri elementtejä tehtiin, tosi hyvin paitsi peruutus aukesi. Ohessa muutama kuva tokomestiksistä, kuvasi Annina Eskola.

DSC00119.jpg

Flora teki toisinpäin eli ensin tokoseuraaminen lelupalkoin, koska siihen tarvitaan menoa ja meininkiä, ja sen jälkeen muita positioita. Alkuun muutama omatoiminen perusasentoon tulo kun pysähdyin urheilullisen tönkkönä kuin tokokokeessa, ja tästä kisapalkka ja viimeisestä myös lelupalkka. Tämän Flora kyllä oppi nuorena niin vahvaksi, että tekee aina hyvin. Sitten tehtiin arviolta minuutin seuraamiskaavio, johon ymppäsin kaikki mahdolliset evl:ssä tulevat kuviot, vain peruutus oli lyhyt. Flora teki oikein hienosti. Kisapalkka, uusi perusasento ja lelupalkka siitä. Sitten tehtiin höger-positiota myös pidempi pätkä, jossa oli temponvaihtelu, käännös, sivuaskelia. Muuten oikein hyvä, mutta sivuaskelsarja venyi, kun odotin että tuli hyvin ennen kuin palkkasin. Nootti itselle, että liikaa huonoja tulee tähän. Toisaalta se nami kädessä tekniikan näperrys ei vie sekään eteenpäin, jos ilman sitä ei onnistu. Sitten fram-positiossa suoraa, ympyrä, suoraa ja sivuaskeliin, jotka levisivät myös käsiin. Muutamalla uusinnalla pääsin palkkaamaan hyvistä.

DSC00022.jpg