Floran tanssitreeneistä poistui äkillisesti kiire, kun ei saatukaan Akaan kisaan paikkaa. Sehän on itse asiassa ihan hyvä asia, koska kisaohjelman kokoon rykäisyn sijasta pitäisikin oikeasti paahtaa perustekniikkaa eli positioita. Torstaina kuitenkin huvitti tokoilla. Vekan jätin lepäämään, etten enää loppumetreillä ryssi mitään. Dingokin teki tokoa, koska ei erkkikään jaksa vain BH-liikkeitä eikä pk-esteitä ollut nyt hollilla.

Aloitin treenin laittamalla kaupunkipuistonurmikolle ruudun tutun suojelukoiran jäljen päälle, ohops. Paikalle tupsahti myös tokotoveri eli saatiin yllättävä yhteistreeni. Toisen ajettua jälkensä käveltiin Dingon kanssa ruutua kohti. Dingo jolkotti vapaana ja bongasi itse ruudun. Riemastuin ja palkkasin pallolla targetin löytymisestä. Sitten lähettelin ruutuun ensin lähempää ja edeten 15 metriin, pallon heitin Dingon päästessä targetille. Oikein hyvin meni. Viimeisellä toistolla seisomaan, maahan, koiran luokse, perusasento ja pelkkä kisapalkka. Lentsun ohjeita tokoleiriltä tämäkin eli jokaiseen treenin pitäisi sisältyä palkattomuutta, jotta siitä tulee koiralle ihan normaalia.

Sitten pari tasamaanoutoa, namipalkka luovutuksesta eikä aina vaan vauhtipalkkaa. Ensimmäisellä kapula putosi, toinen hyvin. Merkin kierto: aloitettiin läheltä ja saatiinkin kerrata ensin ihan auttamalla, että alkoi sujua. Kaukoja: eri vaihtoja yhdestä kahteen askelen etäisyydellä. Maa-istussa lopsahti eteenpäin, muuten kyllä hyvin. Palkka vaan vetää eteenpäin ja pitää saada kädestä pois. Viimeisenä tunnari, jota on tehty viimeksi joskus talvella, eikä Dingolla ollut oikein enää muistissa, mitä tässä olisi pitänyt tehdä. Nosti väärää ja toi toisen väärän. Toisella pyynnöllä toi oikean, mistä kehut. Oli hyvä treeni! Ja tokoa täytyy ehtiä kesälläkin, ei voi pitää näin pitkiä taukoja. Loppuun otettiin vielä paikallaolo, Dingo makasi ja Bertta istui. Menin parinkymmenen askelen päähän selin kolmeksi minuutiksi. Dingo nousi istumaan, kun Bertta sai nameja, mutta meni etänä takaisin maahan.

Flora aloitti jättävillä lelu kainalossa. Paras aloitusliike, koska saadaan tehtyä hiljaa ja riehuttua alkuhöyryjä pois. Pari istumista taas seisomaan. Sitten ruutuun. Heittelin ennen lähetystä muutaman namin maahan ja käskytin mahdollisimman lakonisesti ja kas, Flora juoksi ruutuun pääasiassa hiljaa, jokunen pieni älähdys tuli. Viimeisenä koko liike, muuten hyvä mutta Flora maastoutui suorilta. Tästä kisapalkka. Kiertoa tehtiin kaverin isolla kartiolla, tässäkin panostus hiljaa lähtemiseen. Floran on vaikea lähteä hiljaa, jos istuu perusasennossa ihan jousilla jo. Palkkasin vielä antamalla lelun kädestä koiran tullessa, mutta Floralla oli jo hyvin ajatus kiertämisessä eikä kartion luo merkille jäämisessä, joten voidaan alkaa ottaa pysähdyksiä.

Kaukoissa oikeastaan sama homma kuin Dingolla eli maa-istussa eteenpäin ja palkka kädessä ei toimi. Muuten kivasti ja Flora oli kuulollakin eikä suihkinut omia vaihtoja. Tunnarissa palastelin nakin kapuloiden väliin. Flora nuuhki ahkerasti, nakit syötyään pysähtyi kysymään ja toisella käskyllä nuuhki oman ja toi sen. Tämä oikein hyvä, voidaan jatkaa näin.