Torstaina tokoa. Pääteemana ruutu, pienempinä tehtävinä kaket ja tunari. Veka teki tunnarin kotiin tultaessa: vein kokeen jälkeen reilut pari viikkoa sitten metsänreunaan syrjäiseen kohtaan maatumaan tunnarikapuloita, joista nyt käydään hajustamassa ja hakemassa aina yksi. Tämä kuulemma korjaa tunnarin kaikilta koirilta, jotka tuskanhiessä ahistuneina tuovat mitä sattuu. Veka ponkaisi innoissaan metsäkapuloilleni ja kaappasi oman saman tien. Toi siis oikean mutta haistelemista en havainnut. Varsinaisessa treenissä Koivumäen kentällä tennari upposi ruohoon ja kentällä on kuoppaa merkkaava julmetun kokoinen tietyömaakartio, joten hienosti näkyvä kohde päihitti keskittymisen eteenpäin ei mihinkään. Pari hutia, sitten kävin näyttämässä pallon. Juoksenneltiin eteenpäin ja sitten ruutuun ensin lähempää ja matkaa pidentäen, viimeisenä koko liike palkatta. Lopuksi sekalaisia kaukoja, sekä maa-seiso että seiso-maa vaikeanlaiset, istuvaiset.

Flora aloitti pitkällä palkattomalla seuraamisella, jossa oli taas alussa levoton ja paransi loppua kohden. Ympyrää tehtiin lelulle ja sitten tyhjään juosten, ei valtaisalla menestyksellä, koskapa Flora ei nähnyt lelua ja meni pitkäksi ja vinoon. Lisää tätä paremmissa olosuhteissa. Ruutuun lähettelin ensin sivusuuntaan läheltä ja vähän kauempaa, meni kyllä mutta metelöi. Sitten suoraan lähetyksiä eli voittajan versiona, viimeiseksi koko liike. Tunnarissa palastelin lihapullan kapuloiden väliin. Flora nuuhki ahkerasti, otti oman, pudotti sen ilman vahvistusta mutta otti ja toi sitten ilman apuja pienen tarkistuskierroksen jälkeen. Kaukoja muutamasta kymmeneen metrin matkalla, yksittäisiä vaihtoja takanamipalkalla. Oikein mainiosti! Kaikki vaihdot eivät ole tekniikaltaan puhtaita, mutta asenne ratkaisee tässä nyt.

Dingo ei nähnyt tennaria ruohosta ollenkaan, joten heti rain check tähän tehtävään ja siirryttiin ruuudulle. Dingo juoksenteli hyvin ruutuun, jonne heitin tennaria palkaksi. Viimeisenä koko avon liike kisapalkalla. Ohessa pari kuvaa Dingosta Laitilan leiriltä, kuvasi Heidi Malmivaara.

pa.jpg

Tunnarissa kävin hajustamassa yhden Floralta jääneistä kapuloista ja lähetin Dingon läheltä. Niin... paikkahan oli nyt täynnä Floran lihapullien hajua. No näin ainakin Dingo haisteli, kävi kovalla nuuhkutuksella aluetta läpi löytäenkin ilmeisesti joitakin lihapullahippusia. Pidin pokan ja odotin, kunnes pitkän ja hartaan nuuhkinnan päätteeksi Dingo totesi, ettei maasta löydy enää mitään, ja nosti oman. Kävin hajustamassa seuraavan ja otettiin useita toistoja, joilla Dingo etsi jo heti oman. Tämä oikein hyvä. Viimeisenä kaukoja, joissa oma pokka ei enää pitänyt, vaan istuin maahan nauramaan. Panin takapalkkaa ja menin koiran eteen, ja millä tahansa käskyllä Dingo kallisteli isoja korviaan ja killisteli viattomia silmiään ja meni syömään namin. Ei riittänyt aivokapasiteetti yhdistää näitä... yksittäiset vaihdot kädestä palkaten ok. On tässä.. rojektia. Ihana Dingo.

seu.jpg