Tiistaina Vekan ja Flon kanssa tokoilemaan hallin ihanaan viileyteen. Ja näkyvyyteen. Muutaman nilkkapituisessa ruohikossa tehdyn tokotreenin jälkeen osaa arvostaa tekonurmea. Ruudun ympyrä: pallo reilun metrin ympyrän takana melkein seinässä kiinni. Veka lukitsi kohteeksi ruudun ja sinne läks. Kolmannen kerran jälkeen jätin Vekan istumaan lähtöön ja kävelin ympyrään sanomaan YMPYRÄ. Sitten löytyi oikea kohde, ja kerran pallon sieltä saatuaan herra putkiaivo juoksi x kertaa suoraan eteenpäin tyhjään saaden pallon ympyrään pysähtymisestä. Siitä ruutuun ja vielä pari ympyrää, nämä hyvin.

Ohjatun kanssa askarreltiin. Ensin merkin ohi, sain korjattua kyllä merkille, minkä jälkeen erinomaisia merkkejä. Sitten yritettiin hakea oikeaa, mutta Veka ei kyllä tiennyt, mistä liikkeestä oli kysymys. Se meni keskikapulalle, lähti etuviistoon, näki hypyn seinustalla melkein väliaidassa kiinni ja ujutti itsensä yli ynnä muuta. Vein merkille ja lähetin ihan edestä, mutta vaikeaa oli, jopa sen jälkeen kun oli kapulan jo hakenut sieltä. Hyvin Veka jaksoi yrittää.

Luoksetulon pysäytys: hyvin pysähtyi sekä pallonheittokäsimerkillä että pallonheitolla. Sitten tajusin, että TAAS annoin sekä käskyn että käsimerkin... luonnotonta yrittää käskyttää pelkällä käsimerkillä, siksi ei voi muistaa olla hiljaa. Koira jo ihan lääh, mutta vielä yksi pelkällä käsimerkillä, yhtä hyvin toimi.

Jättävissä Vekalla ei ollut ajatus mukana hommassa. Pelkällä henkäisyllä se lötsähti maahan tai istumaan. Saatiin hetken aikaa harjoitella henkäisystä huolimatta seuraamassa pysymistä. Istuminenkin seisomaan, jopas takkusi. Loppuun vielä pienet kaukot, vain maa-seiso-maata. Ei mene ensimmäisellä käskyllä kuin istumaan. Piti mylväistä ja näyttää molemmin käsin niin meni. Ihan läheltä tehdessä kuitenkin kaikki vaihdot puhtaasti. Kotona vielä metsätunnari, kuten eilen ja yhtä hyvin.

Floralle vein lelun ympyrän taakse koiran istuessa lähdössä. Kolme kertaa viedylle lelulle, sitten kolme kertaa tyhjään ja lelu pysäytyksestä. Flora teki tosi hyvin. Sitten vein ympyrään ja lähempää lähetin pari kertaa ruutuun, tämäkin hyvä. Pois lukien lähtökiljaisu... Tähän väliin jättäviä, sain korjata sekä seuraamista että seisomista istumaan.

Floraakin veti ohjatun keskikapula puoleensa. Toisin kuin Vekan, sen saa käskyllä pysäytettyä ja korjattua, mutta kolmannella korjauksella vain kehuin ja sanoin että nyt ei palkkaa sitten enää tule näin, vaan pitää mennä heti oikein. Seuraavalla Flora menikin suoraan oikealle. Lopuksi kaukoja takanamipalkalla etäisyyttä hiukan pidentäen, ensin maasta seisomaan, tosi hyvin. Sitten maasta istumaan ja saatiin uusia, kun Flora ei katsellut ja kuunnellut, lätki vain tiskiin samaa kuin äsken. Ihan läheltä vielä istu-maan tekniikkaa.