Keskiviikkona Dingon lepopäivä, Vekan ja Flon tokopäivä. Flo tuli kentälle ja aloitti L:llä, seiso ja istu, koko liike oikein. Kehupalkka. Sitten ruutua muutama toisto, oikeaan paikkaan pysähtymisestä menin ruutuun leikkipalkkaamaan. Ohjatun Flora hanskasi hyvin. Voittajan merkille seuraaminen ja jättö, vasemman haku, kehupalkka. Sitten evl:n merkille lähetys ja oikean haku, lelupalkka. Oikein hyvin kuulolla tässä. Kiertotötsälle mentiin pk-esteiden välistä, muuten hyvät kierrot, mutta ääntä lähti. Sitä lähti toki koko treenin, etenkin lähdöissä. Ja sitä lähti Vekan treenin ajan niin, että kuului autosta kentälle. Vireen noustessa tai koiran hermostuessa Floran suu lopsahtaa auki ja sieltä valuu volinavonkunaa, josta koira ei varmaan itse ole ihan täysin tietoinen. Lisäksi kaikki odottaminen saa sen vinkumaan ja palkka tai ei palkkaa haukkumaan.

Tunnarin aluksi näytin Floralle kissanruokapalkan, liekö ollut virhe. Nappasi ensimmäisen nenän eteen osuneen haistelematta yhtään. Uudella käskyllä oma ja kehut, ei palkkaa. Tehtiin sitten tähän väliin paikkamakuu, kaksi minuuttia piilossa palisadin takana. Tämä hyvin, kehupalkka ja uusi yritys tunnaria. Nyt parin kapulan ohitus ennen satunnaisen kapulan ottamista. Uudella käskyllä taas oma ja kehut, ei palkkaa. Otettiin muutama toisto lähikaukoja, kehupalkka ja vielä yksi yritys. Enpä tiedä haisteliko sen enempää, mutta benefit of the doubt -periaatteella herkkupalkka, koska toi oman.

Veka aloitti ruudun ympyrällä. Olin ottanut ennen koiran hakemista ohjatun merkin pois ja vienyt pallon muutaman metrin päähän sen taakse. Ainakin omaan silmään se kyllä näkyi. Yksi lähetys pallolle, sitten muutama tyhjään ja palkka pysähtymisestä: täydelliset toistot. Suora eteneminen ilman ennakointia ja käskyyn reagointi niin että osui täysin fiktiiviseen ympyrääni (en keksinyt hyviä merkkejä nurmikkoon, joten en pannut sinne mitään). Tämä menee kyllä pahaenteisen hyvin nyt... No, ruudun kanssa sitten väännettiin. Kun olin vienyt korkeammat merkit pinossa kiertotötsäksi (en omista mitään liikennekartiota), jäi ruutuun vain matalat merkit. Koiralle ruutu varmaan upposi nurmikkoon, kun kenttä vielä vähän viettää tätä reunaa kohti. Veka juoksenteli ympäriinsä, haisteli kovasti ruudun ympäristöä, ruutuun osuttuaan toi targetin, kiersi ruutua ynnä muuta. Lähetin uudestaan fiktioympyrästä suoraan ruutuun, jossa se oli nyt jo käynyt, mutta kohellus jatkui. Piti lähetellä ensin todella läheltä, että sai palkattua ruutuun menemisestä.

Kierrossakaan ei meinannut tötsä löytyä, vaan kiertokäskyllä Veka kiersi A-estettä. Lähempää virittämällä hoksasi tötsän ja kiersi hyvin. Ja lisää etsintätehtäviä: ohjattu. Meinasi mennä merkistä ohi, mutta sain palautettua. Pari palkkaa merkistä, sitten vasemman haku. Kapula hukkui nurmikkoon täysin näkymättömiin. Veka kaarsi vasemman kautta kohti oikeaa, mutta sain pysäytettyä ja korjattua yhdellä käskyllä vasemmalle kapulalle, palkka tästä kun oli niin vaikea.

Tunnari onnistui laakista, erinomaista. Päästin Florankin kentälle ja keräsin kaikki roinat pois. Repussa oli jämänameja, joilla ajattelin ottaa vielä kaukojen vaihtoja pistäen toisen koiran paikkamakuuseen siksi aikaa. Veka teki molemmat hyvin, mutta Flora karkaili maasta eikä kuunnellut kaukokäskyjä ollenkaan. Tehtiin myös takaperin kävelystä jättäviä, pari settiä kaikki oikein molemmilta, oikein hyvä.