Juhannus meni lorvailuksi "mökillä". Kosteankuuma sää ja vilkas päiväohjelma väsyttivät pojat, Floraahan ei koskaan väsytä eikä mikään keli hetkauta. Sen kärttäessä jotain sutinaa käytiin siis pari kertaa koiratanssitemppuilemassa nurmikolla. Ohjelmaa ehdin käydä luurit korvissa läpi tokoleirillä, nyt elementit koiran kanssa. Flora hippasi namipalkkojen perässä tietysti hyvin. Positionvaihdoissa on hommaa vielä tässä.

Maanantaina paluu arkeen. Ensin hallille, kehän rajaus ja ohjelma useita kertoja läpi. Sitten Flora mukaan. Mietintämyssyssä on, miten Floraa treenaisi pitämään homman käpälässä kisakehässä. Nyt tehtiin ohjelmaa lelupalkkapätkinä lelu maassa, liikkeestä vapautus sille. Sida-positiossa Flora kulki sitä enemmän poikittain takana, mitä pidempään mentiin, muuten meni kivasti: perusasentojutut, laukat, sivuaskelsarjat, peruutusosiokin. Pivoteissa luikahteli, jopa kokonaan ympäri. Treeniaika loppui kesken. Varmuutta ja kokonaisuuksia...

Seuraava pysäkki pk-kenttä ja maanantaitottikset kevyessä kesäsateessa. Flora tuli myös, kun ampumista ei ollut tiedossa. Dingon kanssa muutama perusasento, ensin kisapalkka ja sitten herkkupalkka. Kisapalkan, siirtymien ja palkattomuuden treenaamisestakin oli leirillä puhetta. Niiden tarpeen tiedän kyllä, mutta itse liikkeissä on niin paljon hommaa (ei ehkä olisi, ellei tekisi niin montaa lajia näin monella koiralla), että tätä metatreeniä tulee tehtyä liian vähän.

Sitten Dingolle pari tasamaanoutoa. Se fokusoi hyvin noutokapulaan, mutta kun annoin namipalkan ennen lähtökäskyä, rikkui fokus niin ettei meinannut kapula löytyäkään. Ei siis näin, mutta muuten pitää noutokäskyn odottaminen saada haltuun. Hyppynouto jäi tekemättä ilman säädettävää hyppyestettä, mutta pari estenoutoa tehtiin matalalla A:lla. Dingo yritti ohi, mutta pysähtyi älähdyksestä ja ylitti esteen kannustamalla. Takaisinpäin tuli paremmin, kutsuin esteen yli. Sitten vauhtiluoksetulo, pallon jättö, eteenmenon viritys lähellä ja lähetys noin kisamatkalta. Käskyllä ja käsimerkillä seuraamisesta lähti hienosti. Loppuun paikkamakuu, jossa kävin nyt palkkaamassa seistyäni 15 sekuntia 30 askelen päässä. Sitten pysyi hyvin kaksi minuuttia.

Veka teki ruutuympyrää, luoksetulon pysäytystä ja kaukoja. Kokonaisuuksia ei ole tehty tarpeeksi, mutta tokoleirillä kouluttaja vahvisti ajatukseni siitä, että kokeen alle pitäisi tehdä päinvastoin vaan paljon palkkaa ja hengennostatusta, ei mitään hinkkaamista ja palkattomuutta. Jotain paniikkihinkuttamista on meillä ehkä joskus ennen kokeita ajan loppuessa käsiin saattanut tapahtua... mutta nyt ei. Muutama päivä ehditään nyt vahvistella keskeneräisimpiä osia, sujuviin ei enää kosketa eikä tunnarille tehdä enää mitään kun niitä on useita onnistuneita alla.

Fiktiivisen ympyrän taakse noin 15 metriin oli Dingon kanssa jätetty pallo. Viritin Vekan eteen ja sinne singahti. Sitten samasta kohdasta kolme lähetystä tyhjään ja pallopalkka pysäytyksestä. Meni piikkisuoraan. Viimeiseksi vielä pallon vienti ja läpijuoksu. Sitten muutama kierto ja kierrosta pysäytyksiä. Kierrettävänä oli noutokapulateline pk-esteiden välissä, mutta vinosta lähtiessään Veka kävi kiertämässä hyppyesteen... Meni tosi hyvin, hienot pysähdykset pallonheittokäsimerkillä. Sitten tajusin käyttäneeni koko ajan käsimerkkiä JA käskyä... vielä yksi toisto, yhtä hyvin pelkällä käsimerkillä. No tulipa treenattua samalla kiertoa ja pysäytystä, jossa saakin käyttää molempia toisin kuin luoksetulossa. Loppuun kaukoja, tässäkin helppoa varman päälle: kymmenestä metristä SIM, ei moitittavaa.

Flora tekikin pyynnöstä ensimmäiseksi ilmoittautumisen, kun toveri tarvitsi tähän paria. Sitten tehtiin lelupalkalla taas pätkiä ohjelmasta ja nakkipalkalla positionvaihtoja. Sivuaskelsarjat hyvin. Pivoteja tehtiin hyvin hitaasti, auttoi luikahteluun. Sida-positiota muisteltiin askelittain, alkoi sujua.