Torstain ukkoshelteessä en tiennyt, jaksaako mennä tokoilemaan tai kamppailutreeneihin, joten menin molempiin. Veka aloitti ympyrällä. Tennari upposi kasvillisuuteen näkymättömiin, ja Veka loikki pitkälle viistoon etuvasemmalle. Tuli siis harjoiteltua korjauksia. Palkkailin Vekan toteltua siirtelyä, olipa fiktiivisessä ympyrässä tai ei. Ehkä siis kuitenkin pallo ja fokus aina siihen kymmeneen metriin eikä kauemmas? Ruutuun lähetin ensin ympyrästä. Nyt oli isot näkyvät merkit, mutta Veka kävi ensin juoksentelemassa eilisen ruudun paikalla. Sitten löytyi ja lähetin ympyrään jätöstä muutaman kerran aina vähän lähempää lähtöpaikkaa. Palkka pysähtymisestä. Viimeisenä koko liike hyvin.

Floran kanssa teemana rauhallisuus. Hain zen-lehmän asennetta, flegmaattisia käskyjä ja maltillisia nakkipalkkoja, välillä liike pelkillä kehuilla. Nakki mielessä Flora olikin oikein särmänä, imeytyi käskyttä perusasentoon ja teki hyvin kuulolla kaikki oikeat asiat. Mutta vaikeaa oli pysyä paikallaan ohjatun merkillä pieni hetki sekä juosta ruutuun hiljaa. Merkille korjasin, mutta ääneen en puuttunut, koska se hermostuttaa vain lisää. Tehdään nyt niin positiivista ja rauhallista tokoa kuin pystytään ja katsotaan, mihin johtaa. Florassa on kuitenkin hyvää ainesta tokokoiraksi.

Perjantaina jälkiryhmän treenit eli Dingon treenipäivä. Esineruutu oli nyt matala ja leveä polun suuntaisesti, esineet takanurkkien suunnalla ja keskellä. Dingolla ei nyt jotenkin ollut ihan ajatus mukana; kulki kyllä ruudussa, mutta ei uponnut esineille asti, ei malttanut tarkentaa nurkassa, vaan tuli kolmesti pois ilman esinettä. Lähetin vielä kerran lähempää, niin esine nousi. Kuulemma lähetin huolimattomasti enkä hetsannut yhtään, niin koirakin meni sitten vähän miten sattuu.

Jälki oli reilun tunnin vanha, puoli kilometriä, viisi keppiä. Lämmin, kuiva ja tyyni kesäilta; hyvä metsämaasto, jossa alkumatkalla pätkä matalaa heinikkoa ja piikki, loppupäässä vanha metsäkoneenura. (Pyysin jäljentekijältä vähän maastohaasteita, mutta ei liian vaikeaa.) Jana noin 15 metriä: muutama metri yhdessä, sitten lähetys. Dingo eteni hyvin suoraan, jäi ennen jäljennostoa katselemaan takanani tulevia jälkitovereita, mutta jatkoi itse ja lähti jäljestämään. Alkumatka oli erittäin hienoa työtä, fokus täysin jäljessä ja tahti reipasta kävelyä – liinassa tuntui jopa pientä vetoa. Olin vaihtanut käyttöön ensimmäisen jälkiliinani, jäykän kevyen grippiliinan, joka on käytössä ylivoimaisesti paras, mutta vain seitsemän metriä pitkä. Ensimmäisen kepin Dingo ylitti keskittyessään täysillä jälkeen. Toisen kohdalla se ohitti ison puun eri puolelta kuin jälki. Sitten tahti alkoi hidastua ja kolme viimeistä keppiä nousivat hyvin. Olin aivan vaikuttunut Dingon jäljestämisestä. Välillä oli usko koetuksella, mutta niin vain huithapelikakarasta on kasvanut itsenäisesti töitä tekevä jälkikoira, kun vaan ikää ja kärsivällistä jälkikilometrien taaplaamista on tarpeeksi takana. Loistavaa Dingo!

Lauantaina Dingon huilivuoro, agendana voi-evl-toko. Flora aloitti taas parilla palkattomalla jutulla. Luoksetulossa huono stoppi ja siitä varastus, hupsis ja uudestaan. Istui, mutta kehut kun kerran pointtina oli tehdä koko liike. Sitten L seisomisella ja istumisella, oikein! Kehuja taas. Lelu taskuun ja merkille. Oikein hieno merkki, menin lähemmäs ja lelupalkkasin. Muutama toisto. Sitten ruutuun (voittajan liikkeenä). Ohi ratsasti kolme rakuunaupseeria, mutta se ei Floraa hämännyt, vaan hyvin meni ruutuun, pysäytys, toisella toistolla maahan. Menin ruutuun lelupalkkaamaan. Tähän väliin tunnariharjoitus, jossa latelin nakinpaloja tunnarien väleihin enkä hajustanut omaa ollenkaan. Kutsuin Floran pois sen syötyä namit. Ohjatussa Hanne vei kapulat. Vein Floran merkille ja oikean haku: Flora lähti ruutuun, mutta hoksasi matkalla kapulan, kiljaisi yllättyneenä ja kurvasi kapulalle. Tästä kehut. Lähetys merkille ja vasemman haku, vauhtipalkka. Kaukoissa vesipullo etutassujen eteen ja ei etäisyyttä, kaikki vaihdot namipalkalla kerran, sitten sarjat SIM ja ISM. Nami myös asennon pitämisestä. Etutassut pysyivät kyllä paikallaan paitsi istu-maassa. Siitä ei Floran kevyesti kulmautuneella neliökropalla ikinä tule hyvää eikä se edes pysty sellaiseen taakse luikertamiseen kuin kulmikas pitkärunkoinen Dingo. Mutta ei se yhtä huonolta näytä kuin takajalkavaihtojen seiso-istu, joten otetaan pistemenetykset takkiin tästä. Loppuun paikkamakuu Uljaan kanssa kaksi minuuttia. Olin ensin selin, käännyin sitten sivuttain tarkkailemaan Uljaan flirttaillessa Floralle, joka ainakin Dingon mielestä alkaa taas haista ihanalle (ehkä tällä kertaa saadaan juoksutkin aikaan). Flora makoili rennon näköisenä, mutta nojautui poispäin kavaljeerista niin pitkälle kuin pääsi nousematta...

Veka aloitti taas ympyrä-ruudulla. Nyt ihan merkkasin sen ympyrän! (Kuva on treenin päätteeksi lavastettu.)

ruohoympy.jpg

Ensimmäisellä toistolla keskipisteessä näkyvä pallo, sitten useita toistoja tyhjään ja pallonheitto pysäytyksestä. Kaikki suoraan keskelle ympyrää, jees. Sitten ruutuun. Veka lähti takaviistoon, mutta korjasi hoksattuaan ruudun. Palkka seisomisesta. Toisella toistolla Veka lähti ympyrän sijasta suoraan ruutuun, mutta sain pysäytettyä ja korjattua. Tunnari: kävin hajustamassa yhden Floran harjoituksesta jääneistä kapuloista. Veka teki oikein hyvin. Ohjatussa Hanne vei kapulat. Ensin palkkoja merkistä. Nyt alkoi olla fokus merkissä ja hyvä ilme! Vasemman haku hyvin. Kiertonoudossakin Hanne vei kapulat. Virittelin vähän eteenpäin, sitten palkat kierrosta, seisomisesta, istumisesta ja maahanmenon jälkeen vasemman kapulan nostamisesta. Erittäin hyvin fokus tötsässä eikä kapuloissa. Zeta koko liikkeenä: MIS oikein, mutta seisomisen ohituksessa kääntymistä. Kaukoissa kisamatkalta SIMISM, tuplakäsky viimeiseen maahanmenoon, ja otin siitä vielä ylös niin ei tarvinnut palkata tuplasta. Olihan hulppea treeni, molempien kanssa niin hyvä fiilis ja onnistumista kerrakseen!