Tiistaina Dingon huilipäivä, Veka ja Flo hallille. Ensin taas ohjelma läpi niin monta kertaa kuin jaksoin. Hiukan sovittelua vielä vaatii. Floran kanssa taas lelupalkkapätkinä ohjelmaa, että saataisiin pieniä kokonaisuuksia jo kasaan. Höger-positiossa on vaikea askeltaa sivuttain, pysyä pivoteissa ja ylipäänsä pysyä paikalla. Sida-positiossa sen sijaan päästiin etenemään suorassa vain sivuttain. Perusasentojutut ja laukat toimivat. Positionvaihdoista pyörähdykset toimivat, mutta jalan ali vaihdot takkuavat. Ja yleisen mielialan kannalta pitäisi saada tehtyä KO-treenejä (kaikki onnistuu)... loppuun saatiinkin hyvä juttu, kun pantiin lelu pois ja tehtiin eri positioissa muutamia ympyröitä ja helppoja kuvioita, sitten lopuksi kehut ja repulle, josta löytyi yllärinä kissanruokaa. Flora teki oikein hyvin. Ja näköjään ei palkkaa kannata esitellä ensin, silloin on vain vaikeampi irrottautua siitä.

IMG_7358.jpg

Veka teki vain kiertonoutoa. Pari palkkaa kierrosta, pysähdyksistä, vasemman noudosta vauhdista, oikean noudosta luovutuksesta. Jokunen väärään asentoon pysähdys tuli, muuten aivan moitteetonta. Eikä virittelyä enää alussa, odotin vain koiran katsovan eteenpäin. Otettiin erikseen vielä lähempää kiertoja ja pysäytyksiä. Pallonheittokäsimerkki toimi hyvin. Tosin on ihme, jos kokeessa muistan olla möläyttämättä käskyä. Ohessa muutama kuva Vekasta tokoleiriltä, kuvasi Elina Riipi.

IMG_6674.jpg

Hallissa oli käynnissä agilitykisat, jotka herättivät taas tunteen: ihanaa ettei tarvitse olla kisaamassa. Agia en siis ole enää jatkamassa. Florastahan piti pari vuotta sitten tulla vain agilitykoira, mutta kisattuani kaksi koiraa kolmosiin en kuitenkaan enää jaksa, eikä syy ole vain luontainen lahjattomuuteni lajiin. Agissa etenee ykköset ja kakkoset suht lupsakasti omilla kelpo suorituksilla, mutta kolmosissa kuvio muuttuu kilpailuasetelmaksi, joka ei ole oma juttuni. Ymmärrän kyllä täysin sen viehätyksen niille, jotka tykkäävät. Itse haluan kisata vain koesääntöjä vastaan ja saada omat tulokset riippumatta muista, kuten tapahtuu tokossa, pk-lajeissa, koiratanssissa ja paimennuksessa. Florahan kuitenkin tykkää siitä, mistä sitä palkkaa, eikä tarvitse agia mihinkään. Näihin kuviin ja tunnelmiin: adiós agility!

IMG_7356.jpg