Sateen kastelema perjantai-ilta omistettiin Vekan tokotreenille. Mentiin halliin, jossa oli käynnissä maksikolmosten agikisa. Oli vaan helpotus, ettei tarvitse olla kisaamassa. Nyt tuntuu siltä, että agitauko saattaa muuttua pysyväksi. En ole koskaan oikein tuntenut lajia omakseni, Flora ei sitä mihinkään tarvitse ja kisapäivätkin ovat tuntuneet aika liisteriltä. Toko on kyllä nyt nosteessa ja onnistuikin tänään erinomaisesti. Aloitettiin epämerkkiympyrällä. Merkit paikoilleen ja pallo ympyrän taakse, nyt tosi lähelle kun tuli seinä vastaan. Juoksutin ensin kerran pallolle, muutaman kerran pysäytin ympyrään ja vapautin pallolle, sitten kokeilin muutaman toiston pitää pallon kädessä, lähettää kirjaimellisesti tyhjään ja heittää pallon pysäytyksestä. Veka juoksi suoraan ympyrään, hienoa. Sitten pari kertaa vein koiran ympyrään ja palasin lähtöpaikalle lähettämään ruutuun. Sinnekin mentiin heti virheettömästi.

Sitten merkille ruutu takaviistossa häiriönä. Pari kertaa Veka yritti ruutuun, mutta sain hyvin pysäytettyä ja lisäkäskyllä merkille. Sen jälkeen meni jo suoraan. Kolmas etsintätehtävä oli kierto: esteet paikoillaan ja tötsän toisella puolella ruutu, toisella häiriötreenaileva kaveri leikkimässä bordercolliepennun kanssa. Viritin Vekaa eteenpäin ja sinne meni, ei edes katsellut häiriöitä. Muutama kierto, sitten kaikki pysähdykset kerran ja laakista oikein, viimeisellä vielä pallo vauhdista lähtöpaikalta. Erinomaista.

Vauhtijuttujen jälkeen näperrettiin Z suorana MIS, kaikki oikein ja palkka viimeisestä asennosta. Kaukoissa täydeltä matkalta pari väärää vaihtoa, uusittiin lähempää. Seuraamisessa tehtiin joku kaavio. Edessähän se paikka on, mutta olkoon kun on muuten mieleeni. Peruutus irtosi, mutta meni kivan reippaasti ja suoraan, myös käännös. Loppuun piilopaikkaistuminen, kaukona maahan, minuutin makuu ja sivulle, tämä moitteeton. Kiitettävä arvosana meille päivän treenistä.