Loppuviikko jäi töiden ja vapun tiimellyksessä treeneittä. Vapunpäivänä Dingo osallistui Tampereen kansainväliseen koiranäyttelyyn. Johon ei sitten loppujen lopuksi treenattu kuin sen kerran. Dingo otti näyttelyn varsin lunkisti ja keskittyi pääasiassa taskunameihin. Tuomarina oli ruotsalainen Nils Molin. Arvostelu: Bra nosparti å stop. Mörka ögon. Stånd öron. Goda frambensvinklar. Välformad bröstkorg. Alltför avfallande kors. Rör sig en aning underställd. Eli hyvä kuono ja otsapenger, tummat silmät, pystyt korvat, hyvät etukulmaukset, hyvinmuodostunut rintakehä, liian jyrkkä risti, liikkuu hieman laimeasti. Laatuarvosana H eli se tavoite saavutettu eikä tarvitse mennä enempiin näyttelyihin. Hyvä Dingo.

Maanantaina taas treenejä sarvista, nyt kevään ensimmäinen kerta ulkokentällä. Vekalle lyhyt motivoiva tokotreeni: ensin tötsän kiertoja, palkaten noin puolet toistoista kierrosta ja väliin pysäytykset maahan, istumaan ja pari kertaa seisomaan. Hyvät kierrot ja hyvät stopit kaikki oikein. Erinomaista. Merkille meno hyvin, kapulanheitto, merkin kautta kapulaa kohti mutta pysähtyi merkin luo, sitten ajatus merkkiin ja hyvät toistot, viimeisellä kapulan noutokin. Tämäkin oikein hyvä. Loppuun kaukoja: 10 metristä ISMSIM, sitten 15 metristä ISM ja palkka sekä SIM ja palkka. Kaikki vaihdot heti oikein, loistavaa. Jossain taitaa tulla hiukkasen eteenpäin, mutta hiukkanen ei haittaa.

Dingon ja Floran kanssa käytiin ohjelman kriittiset osat läpi kerran, koska kentälle oli muitakin tulijoita. Dingon kanssa alkaa jo hiukkasen maistua puulta yksinkertaisen ohjelman tekeminen joka kerta, mutta en halua aloittaa uusiakaan juttuja kisan alle, kun HTM jää sen jälkeen aika lailla tauolle syksyyn asti. Kisan jälkeen kentällä keskitytään BH-treeniin, paimennus alkaa tällä viikolla ja jälkikausi pääsee vauhtiin. Niiltä jäävä aika ja energia investoidaan pk-tottikseen. Tänään käytiin ohjelman elementit läpi, en aning underställd kun tuulikin toi ulkona tuoksuja nenään.

Flora teki lelupalkalla kaikki tärkeimmät. Sida-positiota ei nyt hierottu, vaan Flora seurasi kättä aika kivasti, joten otettiin se. Kisahan on jo ensi viikolla, joten kokonaisuus täytyy saada pakettiin. Sivuaskelet ja peruutukset kelvolliset. Lopun siirtymän oikealta taakse kokeilin ottaa kiertokääntymisen sijasta pakittamalla, koska Flora tekee sitä herkästi muutenkin. Pitäisi vain saada se tarpeeksi pitkälle taakse eikä jäämään perusasentoon. Sivuaskelet takana olivat ainoa asia, jota ei saatu onnistumaan, vaan haettiin nakkeja.

Aktiivicolliet muisti vuosikokouksessa ansioituneita jäseniä ja lähetti huomaavaisesti pokaalin kokoukseen pääsemättömille. Kiitos Aktiivicolliet, kiitos Veka!

jk3.jpg