Torstaina taas hallille, viimeisiä virityksiä Floran kanssa. Taas ohjelma pari kertaa läpi ja alkuosa useamman kerran. Flora luikahteli hermostuneena positioista pois (purkaa hermostusta äänen lisäksi liikkeellä). Palkkauksen kanssa pysyttiin samassa mallissa eli jätettiin se kentän reunalle ja vapautus palkalle suoraan kehästä. Flora riepoi motskua nappulat kaakossa. Mielestäni riittävän riehumisen jälkeen viimeisellä toistolla sai purkillisen ruokaa. Sinänsä minua ei haittaa, että koira tekee pelkästään palkan vuoksi, mutta pitäisi pystyä tekemään pari minuuttia palkan odottaessa vieressä.

Perjantaina vielä hallin kautta kaikki mukana. Dingon kanssa otin hyvin lyhyesti vielä teknisimmät pätkät ohjelmasta. Veka sai tehdä ympyrään menoja, erittäin hyvin, sekä tunnaria ja kaukoja, ihan ok. Johanna tuli tueksi ihmettelemään Floraa. Katsottiin näyte kisamaista sekoilua ja pohdittiin ensinnäkin improvaihtoehtoja kisaan, jos koreografiaa ei koiran luikertelulta pysty suorittamaan, ja pidemmän tähtäimen jatkotreenejä. Niihin pitäisi hakea teknisen osaamisen lisäksi itsevarmuutta, koska Floran säätäminen tulee pitkälti epävarmuudesta, sekä osaamisen että yleisen tunnelman suhteen. Ei saisi tietenkään ikinä hermostua yhtään eikä lähteä mukaan säätämiseen. Jos koira heittää kiepin ympärilläni niin mitä sitten? Siinähän menee ja ohjelma jatkuu. Oikeaan paikkaan korjaaminen tuottaa yleensä vain lisää viuhtomista. Kisan jälkeen ohjelmaan tehdään myös tarvittavat muutokset.

Lauantaina sitten kisoihin. En muuten ihan heti mene uudestaan kahden koiran kanssa eri luokkiin. Sisällä oli ahdasta, joten koirat olivat autossa, eikä sisällä saanut olla ulkokengillä. Kehääntutustuminen, palkintojako ja kehääntulotarkastus olivat päällekkäin, joten sain kipittää rappuja ylös ja alas esiintymisvaatteissa sateeseen edestakaisin. Floran ohjelman ehdin pinkaista tutustumisessa kerran läpi ja juosta suoraan palkintojenjakoon napaten matkalla Dingon aivan ihanan avuliaan kisaturistin toimiessa koiratolppana. Suurkiitos hänelle myös kuvaamisesta!

Dingon hain autosta kehääntutustumisen jälkeen ja odoteltiin vähän aikaa. Koira tuntui olevan aika kivasti mukana, mutta musiikin lähtiessä soimaan Dingo jäi huuli pyöreänä ihmettelemään sinnepäin. Luulin sen katsovan jotain, mutta yksi tuomareista kirjoitti sen hämmentyneen äkillisestä musiikista. Eipä tässä ole musiikin kanssa päästykään treenaamaan, kun en pysty ohjaamaan koiraa ja soitinta yhtäaikaa... Höger-positiossa peruutus lurahti ties minne ja lopussa tultaessa tuomarien ja yleisön sivua kohti kontakti kärsi taas ja pivot oli huono, mutta peruutus ihan ok. Olin noita muutamaa kuprua lukuun ottamatta aika tyytyväinen. Pisteitä ei kuitenkaan herunut kuin 152: tekniset 74,67 ja taiteelliset 77,33. Tuomareina olivat Nadja Böckerman, Mari Muhonen ja Susanna Ekblom. Lyhyesti yhteenvetona kommenteista: positioita tarpeeksi, mutta eivät riittävän tarkkoja, nopea tempo sopi koiralle paremmin, koira teki rehdisti töitä, hyvää eleetöntä ohjaamista ja koreografia toimi. Tällä päästiin viidestä koirakosta kolmansiksi eli Dingo oli elämänsä ensimmäistä kertaa palkinnoilla. (Vaikka en nyt noita muutaman koirakon luokkien kakkos- ja kolmossijoja mitenkään julman paljon osaa arvostaa.) Mietintämyssyssä on kyllä Johannan ehdotus Dingosta freestyle-koiraksi, koska sen seuraaminen on lähtökohtaisesti niin rauhallista ja koirasta saisi kenties vauhtiliikkeillä enemmän irti. Katsellaan asiaa syksyllä, nyt lähtee tanssi tauolle ja keskitytään kesän ajan pk-tottikseen ja paimennukseen. Video: https://youtu.be/rlhnfMtFcuo

Floran kanssa istuskeltiin odottelemassa luokan ensimmäiset kolme koiraa. Sen kanssa ei oikein ole rutiinia suoritukseen valmistautumiseen, koska oikein mikään ei ole toiminut. Seurautin kehään ja muistin tervehtiä tuomareita. Ohjelmassa sekoiltiin aika lailla kuten treeneissä, eli sen suurempaa hermostusta ei itse kisapaikka kuitenkaan aiheuttanut. Sida-positio hajosi kestettyään pienen matkan: takanurkassa pyörittiin kuin puolukat. Höger-positiossa railakkaasti vinoutta, parissa kohdassa Flora pakitteli takaperin ympäri ja sivuaskelet oikealla lörähtelivät sinne tänne. Yleisilme oli levoton, luimussa ja yliyrittävä. Paljon oli kuitenkin hyvää ja onnistunutta sekä teknisesti että yhteisen tekemisen suhteen! Pisteitä saatiin 155: tekniset 77,33 ja taiteelliset 77,76. Yhteenveto kommenteista: koira oli epävarma ja sähläsi mutta yritti kyllä, ohjelma oli vaan vaikea, positioissa paljon epätarkkuuksia, jatkoin hyvin ohjelmaa koiran säätämisestä huolimatta, koreografia hyvä ja musiikki meille sopiva. Palkinnoillekin päästiin toisella sijalla neljästä koirakosta. Video: https://youtu.be/bWvzEXFlI5I