Torstaina Floran tuplatreenit. Agissa 29 esteen rata, josta koko treeniajan hinkkasimme (hyvin kärsivällisen) kouluttajan kanssa ensimmäistä viittä estettä. Merkkaus-vekkaus-merkkaus-vastakäännös-vekkaus-valssi. Aivokapasiteettini riitti aina yhteen palikkaan kerrallaan. Toki oikeille esteille päästiin kehnommallakin suorituksella, mutta jos tarkoitus oli ohjata hyvin... Flora meni vain sinne, minne ohjattiin, mutta itseäni alkoi masentaa. Viisi vuotta agilityä ja taso on tämä (eikä vika ole kouluttajissa). Olen luontaisesti niin sopimaton koko lajiin, että tekisi mieli jättää se kokonaan. Ainakin kesätauolle jäädään. Muutenkin panostus lajiin on ollut ryhmäpaikkaa lukuun ottamatta melko lailla nollassa jo jonkin aikaa.

Tanssitunnilla näperreltiin ensin keskenämme tekniikkajuttuja. Kaikki etenee vallan mukavasti. Johannan kanssa käytiin vielä läpi koreografia ja keskityttiin positionvaihtoihin, joissa pitää jo olla kunnon siirtymät. En meinannut saada kinttujani kasaan pyörähdyksiin, mutta Flora toki taas teki vaan mitä haluttiin ja luikahteli näppärästi joka suuntaan.

Perjantaina koko poppoo hallille. Ensin tietysti koreografioita: Floran avon ohjelma läpi (visioiden esiintymismekkoa, jossa ei voi sitten harppoa), Dingon alon ohjelma, johon en ole tekemässä muita muutoksia kuin yhden positionvaihtopyörähdyksen lisäyksen, ja Vekan avon musiikin kanssa hiukan improvisointia. Sitten tokokoira ja tokoroinat areenalle. Vekan kanssa pureuduttiin kiertonoutoon. Kierrettiin kapuloiden tasalta hyvin, esteiden tasalta hyvin, lähtöpaikalta kerran hyvin ja toisella kerralla Veka kävi kiertämässä oikeanpuoleisen kapulan, koskapa hutiloin lähetyksessä ja jätin koiran perusasentoon vinoon rintamasuunta etuoikealle. Tästä Vekan pakka hajosi ja se meni uudella lähetyksellä kapulalle. Uusittiin lähempää onnistuneesti. Viimeisellä toistolla pysäytys seisomaan ja oikean nouto. Sitten tunnari, jossa tiukat paikat kun Veka pyöri vähän liian levottomana nuuskimassa niin että oma oli sen mahan alla ja kesti ennen kuin osui sille. Osuttuaan kyllä otti sen heti. Loppuun kaukojen ensimmäiset nousut seisomaan ja istumaan 5, 10 ja 15 metristä. Etäisyyden kasvaessa istuminen meni seisomiseksi ja piti kertailla lähempää.

Dingo treenasi HTM:ää. Ei huvita tokoilla sen kanssa nyt, taidetaankin yrittää paikkaa Tuusulan tanssikisaan. Tehtiin ensin pallopalkalla perusasennossa seurailua, sitten nakit ei-koiranpuoleisessa kädessä sivuaskelia, pivoteja, peruutusta ja ohjelmassa olevat kuviot oikealla ja edessä sekä vielä perusasennossa pyörähdyksen kautta fram-positioon tuloa. Dingo oli oikein kiva ja reipas.

Flora teki perusjuttuja ohjelmastaan: sivuaskelia joka puolella, peruutusta sivuilla, ohjaajan kierrosta positioon (tämän YHDEN freestyle-liikkeen verran panostan tässäkin ohjelmassa siihen osastoon), positionvaihtopyörähdyksiä ja sida-positiota, joka alkaa näyttää tosi hyvältä. Käsiapua sitten seuraavaksi häivyttämään.