Sunnuntaina pojille lepopäivä ja Floran kanssa hallille. Nyt siirtyy treenien fokus Floran avoimen ohjelmaan ja toukokuun tanssikisaan (jos Flora saa paikan eikä juokse tuolloin vieläkään). Ensin tietysti koreografiaa ilman koiraa. Enkä malttanut olla improvisoimatta myös Vekan avoimen luokan musiikin kanssa, vaikka Vekan kanssa keskitytään nyt tokoon heinäkuun alun rotumestaruuksiin asti. Pk-kisoihin ei Vekan kanssa enää mennä. Dingo saa mennä samalla alon ohjelmalla, mutta kisaa ei ole tiedossa ja seuraava yritys saisikin ihan hyvin jäädä vaikka syyspuolelle, koska paimennus- ja jälkikausi ovat alkamassa ja vievät sitten Dingon treeniajan aika tehokkaasti. Jäljellehän pääsisikin jo, mutta sinne ei nyt ole kiirettä, kun on välivuosi jälkikisoista ja kaikkea muuta tekemistä.

Floran ohjelman kävin läpi niin, että se alkaa nyt olla itselläni hanskassa. Koiran kanssa tehtiin vain namipalkoilla, koska oli näpertelytehtäviä ja Floralla on kaksi pientä etuhammasta rikki odottamassa poistoa enkä halua hirveästi riepoa lelua niiden kanssa nyt. Listasin lapulle kaikki ohjelman elementit ja tehtiin niitä järjestyksessä paitsi sida-position opettelua viimeisenä. Mietin myös siirtymiä ja elementtien yhdistämistä. Nami kädessä siis kaikki sujuu, ilman sitä on haasteita saada Flora pysymään pivoteissa (luikahtelee ympäri) ja suorassa sivuaskelissa muualla kuin perusasennossa. Peruutuksissa töpötin miniaskelin, mutta Flora karkasi silti alta pois (etten tallaa käpälille). Sida-positiossa seurataan jo tyhjää kättä aika kivasti.

(Tästähän puuttui perjantain treeni. Kipitin poikien ohjelmat vielä pari kertaa esiintymisvaatteissa ja sitten koirien kanssa sopivissa osissa useamman kerran. Kumpikin meni niin hyvin, että jäi hyvä fiilis mennä kisoihin.)