Sunnuntaina HTM:n vuoro. Floran kanssa luurit korviin ja koreografiaa musiikin mukaan niin saatiin esiin heikoimmat kohdat. Ensinnäkin alun pivot + suora positiossa takana. Tämä taitaa vaihtua eteen. On nimittäin hyvin hankalaa kävellä reipasta tahtia suoraan sivuttain vasemmalle astumalla oikealla ristiin eteen. Paljon sulavampaa on kävellä sivuttain astuen ristiin taakse, mutta koiran ollessa takana niin tallaa koiran päälle. Siksi sivuttain oikealle menee paremmin, koska koira on edessä (kun vielä kaikkia positioita ei ole käytössä). Oikeasti nämä sivuttaisliikkeet menevät sujuvasti vain laukalla.

Sitten kuvioita vasemmalla seuraten. Oikealla seuraamisessa on kulmakuvio, joka vaatii hiomista vielä. Sitten taas perusasennossa, jossa peruutus meni aika kivastikin, samoin sivuaskelissa alkaa olla jo yritystä. Tässä taas huomasin, että (sohvalla maaten) suunnittelemassani kuviossa oli liikaa tavaraa suihkia koiran kanssa tällä musiikin pätkällä. Sitten laukkailut ja loppuun vielä ohjaajan kierto, kuvio perusasennossa ja loppuasento, joka on... sekin vielä kesken. Kisaan on kuukausi, nyt on tosiaan fokusoitava ohjelman kokonaisuuteen ja siihen, että koira osaa kaikki yksittäiset osat kunnolla. Loppuun tehtiin vielä peruutusta, sivuaskelia ja positioita namipalkoin.

Veka! :) Perusasentoon ja aloitusmerkkinä käden nosto kuvitteelliselle musiikin soittajalle... Veka juoksi kolme kertaa kyseiseen suuntaan, missä pallo? Vähän aikaa naurettuani päästiin matkaan ja tehtiin hyvän matkaa seuraamiskaaria, sitten pallopalkka. Positioita: muutama pätkä pallokäden perässä, sitten pallo toiseen käteen ja sama yhtä hyvin. Ensimmäisessä kappaleessa mainitusta syystä positiossa takana liikkuminen intensiivisesti tunkevan Vekan kanssa oli kömpelöä ja vinottavaa. Sivuaskelet menivät kivasti, samoin pivot perusasennossa vasemmalle näytti jo aika hyvältä!

Dingolle esitettiin iso herkkupurkkipalkka, joka jätettiin repulle ja lähdettiin tekemään pidempi seuraaminen kentän päähän ja takaisin. Muutama lisäkäsky kontaktin tippuessa, mutta pienin avuin Dingo kipitti mukana ja sai palkan. Näitä pidempiä seuraamisia täytyy nyt vaan alkaa uskaltaa tehdä. Lisäksi peruutusta ja sivuaskelia, nämä vallan mukavasti.

Maanantaina Dingo pääsi fyssarille. Uudenvuodenlupaukseni on hommata sille hierontaa ja tarpeen mukaan fyssarointia tarpeeksi, toisin kuin viime vuonna. Nyt siitä löytyi selän oikean puolen kireys kuten aina ja vasemmalla puolella hiukan pistemäisiä jumituksia. Lisäksi oikea ranne oli vähän jäykkä. Ranteet ovat osa, joissa nahkacollieilla on usein ongelmia, joten tarkkaillaan. Se saattaa myös johtua vinon lantion ristikkäisestä oikean puolen kuormituksesta.