Perjantaina piti mennä Vekan kanssa tokoilemaan, mutta en oikein keksinyt, mitä vielä olisi kannattanut tehdä. Lauantainakin hallille Dingon ja Floran kanssa, vuorossa HTM-treeni. Floran ohjelman kävin yksin läpi vielä muutaman kerran ja muutin yhden pivotin pyörähdykseksi sekä muutamaa kohtaa, joissa olin ihan turhaan selkä tuomareihin päin ja voin hyvin kääntyä. Sitten Floran kanssa lelupalkalla ohjelmaa osissa. Perusduunia, ei ihmeempiä ongelmia eikä mitään uutta. Uusia juttuja sitten kisan jälkeen.

Dingon kanssa aloitettiin taas seuraamisella. Nyt kyllä laahasi melkoisesti perässä... yritin sitten nostattaa virettä tekemällä muutama ripeä askel - intokehu - pysähdys - reippaasti liikkeelle ja kehu - vapautus ja nakki -tyylillä, millä saikin kyllä niitä hyviä askeleita. Otettu nyt sitten kuitenkin liian pitkiä pätkiä? Jatkettiin positioilla. Nakkikäden perässä onnistuu tietysti kaikki, mutta pyrin pitämään nakit toisessa kädessä ja palkkaamaan sieltä. Sivuaskelet ja peruutus menivät kivasti (toki taas se nakki kädessä). Ohjaajan kiertämistä Dingo ei vielä meinannut hoksata.

Lauantaina lenkillä Veka ilmeisesti nitkautti varpaansa, koska alkoi ontua ja reagoi yhden varpaan käpälöintiin. Lepäily ei riittänyt, vaan sunnuntaiaamuna Veka kevensi jalkaa vieläkin, joten pakko oli ilmoittaa peruutus tokokokeeseen. Buu! Menin siis treenaamaan Dingon ja Floran kanssa, harmituksen maksimoimiseksi juuri siihen aikaan, kun voittajaluokan koirat menivät kehään. Myös Vekan harmitus maksimoitui, koska se ei ollut mielestään yhtään kipeä vaan yritti ängetä mukaan.

Dingo duunaili alon ja avon tokojuttuja. Ensin ruutuun pallopalkalla: minitarget löytyi hyvin. Palkka oikeasta paikasta, sitten pysähtymisestä ja viimeisellä toistolla maahanmenosta. Maahanmeno oli nyt hyvä, mutta pieni etenemän riski siinä on, joten paikan pitäisi olla tarpeeksi takana kun on niin pitkäkroppainen ja -kinttuinen koira. Jättävistä maahanmeno ja seisominen toimivat, istuminen ei sitten millään minkäänlaisesta liikkeestä. Merkin kierto oli nyt hyvä! Vähän apua vielä sivulletuloon. Kaukoissa rima etutassujen eteen ja etäisyyttä 1–3 askelta, menin palkkaamaan kädestä. Maa-istu hyvä, istu-maa näytti vähän merkkejä vajaaksi jäämisestä, joten yliviritin käsimerkkiä niin meni kunnolla taakse. Sitten otettiin muutkin vaihdot mukaan. Maa-seiso löytyi pienellä korjauksella, seiso-maa ja seiso-istu toimivat heti. Istu-seiso ei meinannut löytyä. Loppuun kokeiltiin luoksetulon eteentuloja vinosta, palkka suusta. Tulos: Dingo suoristi itsensä tullessaan vinosta oikealta mutta ei vasemmalta.

Floran kanssa tehtiin ohjelman elementtejä ensin lelupalkalla, sitten laskeuduttiin riehumisesta nakeilla. Pivot-sivuaskelhässäkkä meni oikein kivasti. Pivot positiossa edessä vähän lipsuu. Positio takana lähti hajoilemaan. Katsoin matonsaumasta, että menen suoraan, mutta Flora livahteli vasemman kautta ympäri, mistä moinen? Etenkin hitaammalla tahdilla lipsahteli taas kuin saippuapala. Hetken askartelun jälkeen alkoi sujua. Positionvaihto pyörähdyksellä ja ohjaajan kierrot erittäin hyvin. Peruutusta tehtiin yhtä askelta taakse niin, että lähdin oikealla ilman tassulle tallaamisen vaaraa: irtoaa kyllä taakse, mutta pysyi aika kivasti suorassa.