Sunnuntaina piti tokoilla poikien kanssa, mutta kas kun huvittikin hooteeämmätä. Ja niin oli hyvät ja hauskat hippailut kaikkien kanssa! Ensin rajasin vähän DT:tä isomman kehän (seuraava kisa on Janakkalassa) ja laadin siinä Vekan koreografiaa saadenkin sitä oikein mukavasti eteenpäin. Illalla kotisohvalla sain sen paperilla valmiiksi ja Dingon ohjelmaksi hyvän luonnoksen. Floran uutta musiikkia kuuntelin vasta ihan ideointimielessä. Sitten Veka areenalle. Ensin reiluja pätkiä positiota edessä (fram). Veka meni niin hienosti! Pallo jo toisessa kädessä eli ei näkyvissä. Framissa onnistuivat myös ympyrät koira sisä- ja ulkopuolella ja pienellä askartelulla myös pivotit. Vau, jes Veka! Tästä tulee vahva positio. Ohjaajan kierrot menivät jo vallan mainiosti. Viimeisenä peruutusta ympyrällä: Vekahan lähtee suoraan peruutuksessa hanakasti 45 asteen kulmassa takavasemmalle, joten nyt peruuteltiin reilun kokoista ympyrää toiseen suuntaan eli vastapäivään. Meni erinomaisesti!

Dingon kanssa otin uuden position jalkojen välissä nokat samaan suuntaan (mellan), koska sinnehän se aina huvikseen muutenkin tunkee ja kävelee mukanakin. Vedin sen tennispallolla positioon, käveltiin askelia ja palkkailin pallonheitoilla. Dingo meni niin hyvin ja oli ihan intopinkona tennarin kanssa. Jees. Sitten pallon tilalle namit ja mellan peruuttaen. Tämäkin oikein hyvin. Tarkoitus on ottaa ohjelmaan sama myös toisinpäin eli nenät eri suuntiin, sekä eteenpäin että peruuttaen. Nämä ja kuviot perusasennossa riittävät sitten alokasluokkaan, jätetään muut positiot tuonnemmaksi. Dingon ohjelmastahan tulee minimipituinen ja yksinkertainen, ja koska koira ei ole kovin nopea, tavaraa ei ohjelmaan hirmusti mahdu. Toisena juttuna ohjaajan kiertoa, joka näytti jo paremmalta. Loppuun nami kädessä perusasennossa pivoteja, myötäpäivään sujuvasti, vastapäivään kankeammin, mutta hyvää yritystä jo.

Flora teki ensin alon ohjelmasta ihan alun ja sai lelupalkaksi upouuden kisavoittolelunsa. Tätä myötä adiós tälle ohjelmalle. Sitten lelun vaihto nakkeihin ja paria uutta juttua: ohjaajan kierto eri kiertosuunnilla eli minä myötäpäivään ja koira takaperin. Alkoi hahmottua hyvin. Ja uusi positio: oikealla nokat samaan suuntaan (sida). Nakkikäden perässä oli vaikea saada koira pysymään suorassa, mutta tästä se lähtee. :)