Viikonloppu vierähti Messarissa koiratanssin Pohjoismaiden mestaruuksissa hommissa. Koiratkin pääsivät seikkailemaan pääkaupunkiin ja yöpymään hotellissa. Huipputason koiratanssin katselu tietysti nostatti intoa lajiin, ja päätinkin alkaa opettaa HTM-juttuja myös pojille. Vanha sotaratsu Vekahan tekee mitä vain pyydetään ja seuraa vaikka naapurikuntaan asti. Dingon seuraaminenkaan ei ainakaan pilalle mene, kun sitä ei nyt oikeastaan olekaan! Maanantaina siis hallille näissä merkeissä. Vekan kanssa ensin perusasentoja, joista heti pallopalkka. Sitten pallokäsiavulla paikallaan vastapäivään pyörähtämistä, tämähän oli helppo, onnistui myös vasemmalla seuraamisesta ja apua sai jo vähentääkin. Sitten pallon tilalle nameja ja oikealla seuraamista. Opetellaan alkuun positioita kuten Floran kanssa eli joka puolella perusasennosta tuttu oikea lapa ohjaajaa vasten. Ensin imuttamalla, sitten yksittäisinä asentoina. Nämäkin oikein hyvin, kunhan palkkakäsi oli paikallaan, muuten Veka livahti perusasentoon. Loppuun vielä vastakkain nameilla sivuaskeleita koiran oikealle ja perutuusta. Erittäin onnistunut ensimmäinen treeni tätä lajia, sydämenkuvia taas uskolliselle Vekalle!

Dingokin aloitti perusasennoilla, joista tennaripalkka. Oli hyvä. Pyörähdyksissä piti viedä käsiavulla vielä koko ympyrä. Dingon osaltahan pitää aina muistaa jäykkä ja toispuoleinen takaosa ja sovittaa vaatimukset sen mukaan. Sitten positiota oikealla sekä imuttaen että yksittäisinä toistoina. Tämäkin hyvin (joskin mitä nyt nakkikäden seuraamisessa voisikaan kämmätä). Sivuaskelet vastakkain koiran oikealle menevät vallan mainiosti! Peruuttaminen tehtiin taas poikittain edessä niin että olin Dingon oikealla puolella blokkaamassa takaviistoon menemisen, kun joustava oikea takanen askeltaa ja jäykkä vasen ei. Tästä siis ei Dingon bravuuria tule, mutta pyritään tokossa tarvittava määrä askelia tekemään kohtuullisesti. Hyvä treeni, ehdottomasti lisää tätä.

Flora lämppäsi tekemällä neliön kukin sivu eri positiossa. Lelupalkkana uusi kisoissa talkoilusta lahjana saatu narulelu. Sitten niinikään lelupalkalla pivotit joka positiossa molempiin suuntiin. Nämä hyvin sekä etuperin että peruuttaen; vaikeinta oli oikealla sivulla, josta Flora lähti valahtamaan taakse ja perusasentoa kohti. Sitten lelun vaihto namipalkkoihin ja näpertelyyn. Nami käteen ja sivuaskelia koiran oikealle ensin vastakkain, sitten positioissa vasemmalla, edessä ja takana. Vasemmalla hyvin, edessä vaikea ja takana oikein hienosti! Tämä tulee ehdottomasti ohjelmaan. Lopuksi positioiden erottelua: jätin Floran muutaman askelen päähän ja kutsuin siitä oikealle tai vasemmalle palkaten nameilla käsistä. Joo, ei se oikein kuuntele, vaan teki ensin vuorotellen muutaman hyvin, sitten parin saman puolen toiston jälkeen teki vain sitä. Panostusta nyt tähän.