Lauantaina koko poppoo tokoilemaan. Ensin Dingolle paikkamakuutreeni kahden kaverin kanssa. Tutusta Bertta-häiriöstä selvittiin, mutta toisella puolella uusi bordercollie oli paha rasti. Dingo meni kuitenkin maahan ja pysyi siellä, vaikka pää pyörikin. Kaverin lähtiessä kutsusta kyllä taas ensimmäisellä yrityksellä nousi, vaikka olin mennyt lähemmäs. Sitten pysyi ja palkkailin maahan. Oli kyllä vaikea harjoitus Dingolle, mutta aika oli sitten tosi lyhyt. Sitten omaan treeniin, jossa tehtiin Dingon kanssa kokonaisia kisamaisia liikkeitä palkaten väleissä kisakehupalkan jälkeen. Koiran vire laski selvästi, ja alkuperusasennot nihkeytyivät. Mutta kaikki pyytämäni jutut tehtiin. Liikkeestä maahanmeno, luoksetulo, noutokapulan pito ja hyppy oikein hyvin. Kaukoissa kolme kertaa maasta istu-maa takapalkalla pikkiriikkisen matkaa pidentäen, tämäkin hyvin. Loppuun muutama ruutuun targetille meno pallopalkalla, viimeisellä toistolla maahan ja herkkupalkka sinne. Heiteltiin vielä tennaria. Hyvä toko-Tinko. :)

Flo ja Veka tekivät voittajan kisajuttuja eli koko liikkeitä lelupalkalla kisakehupalkan päälle. Latelin pienelle kentälle ruudun, ohjatun ja luoksetulon merkit sekä hypyn, ja Flo selvisi ylimääräisestä roinasta ongelmitta. Ensin L maahanmenolla ja seisomisella. Oikein hienosti. Luoksetulossa upea pysähdys ja siitä varastus juuri kun aloin älähtää käskyä, ei siis edes henkäisystä, vaan varmaan jostain kasvolihasten värähdyksestä, tarkkana on täplä. Metskunoudossa vähän haukkua, muuten hieno. Ohjatussa oikea moitteeton. Vasen oli ruudun lähellä, mikä sai Floran haukkumaan, kun piti vauhdissa miettiä oikeaa kohdetta. Ruutu oli super! Kaukoissa kisamatkalta seiso-maa, koska istumisjutut eivät ole valmiita etäisyyteen. Tunnari: Flo sai juoksennella, kun latelin kapulat, sitten ennen lähetystä tehtiinkin perusasento, maahanmeno ja pieni seuraamisympyrä. Se ei kyllä rauhoittanut, vaan kapuloilla nähtiin kohellusta. Haisteli kuitenkin verran, että toi oman, mistä nakkia. Hyvä treeni, hyvä Flo!

Vekalla oli kentällä vähemmän häiriötavaraa, koska vähäisen ajan säästämiseksi keräilin kamoja pois sitä mukaan kuin niitä ei enää tarvittu. Metskunouto onnistui kerrasta, hyvä! Luoksetulon pysähdyksessä taas hiukan liikaa tepastelua. Ruutu oli moitteeton, kun oli target apuna. Ohjatun molemmat puolet hyvin. Paluussa hyppy oli lähellä ja Veka suuntasi hypylle, mutta kipitti sitten sen ohi kun ei tullut hyppykäskyä, viisas Veka. Kaukoissa SIM ja istuminen taas maahan, käskin uudestaan saman sarjan niin onnistui. Viimeisenä tunnari: Vekakin juoksenteli kapuloiden laittelun ajan, lähetyksessä pallo ja sen pallon saalistuksesta kapuloille. Veka haisteli, tuli omalle ja reagoi siihen selvästi, mutta palasi tarkistelemaan vielä muita ennen kuin päätyi ottamaan oman ja tuomaan sen.

Tokon lisäksi toinen peruslaji, joka on ollut ja pysynyt alusta asti, on metsäjälki. Sitäkin vaan pitää tehdä aina ja kaikkien kanssa. Sitä käytiin vielä vuoden viimeisen kerran harrastamassa sunnuntaina huolimatta ankeasta kelistä: noin kymmenen astetta lämmintä, kevyt vesisade, maasto koko syksyn ja talven sateista läpimäräksi vettynyt ja puolipimeää jo kolmelta. Tallailin jokaiselle muutaman sadan metrin jäljen kolmella kepillä. Floran jälki vanheni puoli tuntia. Jana oli hieno! Jäljen ajo myös erittäin hyvää ja kepukat nousivat. Kiitos Flo.

Dingon jälki vanheni tunnin. Maasto oli tällä puolella alku- ja loppupäässä sammaleisilla kivillä ja kallioilla kiipeilyä ja mutkittelua, keskivaiheilla risukkoista kuollutta lehteä ja heinikkoa. Jananpaikka jäi vähän huonoksi, mutta lähetin Dingon nyt yksinään, kun oli vain vajaat kymmenen metriä. Dingo käppäilikin eteenpäin oikaisten jäljelle vähän ja lähti siitä jäljestämään. Ojan ylitys hyvin. Ykkös- ja kakkoskeppi nousivat helposti. Sitten leveän savisen polun ylitystä mietittiin hartaasti, mutta pari askelta oikeaan suuntaan rohkaisi Dingon yli. Pohdintaa myös toisessa ylityksessä. Kolmoskepistä eli viimeisestä oltiin menossa ohi: jäljen selvittäminen varasi Dingon koko aivokapasiteetin. Kutsuin takaisin niin saatiin keppikin ylös ja kunnon palkka, kun koirakin oli kunnolla tehnyt töitä. Hyvä Dingo.

Vekan jäljelle jouduin jo ottamaan otsalampun. Vanheni tunnin. Jana meni vähän ryntäilyksi, mutta Veka ajoi hienon jäljen ja noukki kepit, siitä kymmenen pistettä Vekalle.