Perjantaina treenattiin isolla ulkokentällä kylmässä säässä, joten otin teemaksi tilaa vievät ja liikuntaa sisältävät liikkeet: ruutu, ohjattu, luoksari. Lähetin ensin lähempää heikon valaistuksen takia. Veka hanskasi ruudun. Flora ja Dingo menivät ruudun luo, mutta eivät hahmota tarkkaa paikkaa, vaan tarjosivat etunurkan merkkiä ja lisäkäskyllä lähtivät etsimään jotain muuta ruudun ympäriltä.

Ruudun päälle Dingo seuraili. Hetsasin taas saalistuttamalla herkkuja, sitten lennosta seuraamiseen. Kolme pätkää tehtiin, suoran lisäksi käännöksiä ja juoksua. Jos meinaa ensi vuonna kisata, on nyt vaan pakko alkaa tehdä pidempää seuraamista ja muutakin kuin suoraa, vaikka ahistaisi (itseä, ei koiraa). Nyt Dingo seurasi kyllä aika hyvin! Tarkasti siis ajatus vireeseen.

Ohjatussa sain nyt Vekaa viriteltyä kapuloiden vientiin, kun Hanne vei. Virheettömät noudot molemmilta puolilta. Flora myös nouti aivan upeasti nämä. Dingolle vietiin kapulat viisi metriä suoraan merkistä sivulle yksi kerrallaan, sitten vein koiran merkille. Ensimmäisellä Dingo tuli taas ensin kohti, kipitti Hannen ympäri ja sai siitä kapulan näköaistiinsa. Kehuin heti nostosta ja vähän autoin eteentulossa vinosta. Toiselle kapulalle sama, ja nyt Dingo hoksasi mennä sille suoraan.

Luoksetulossa kokeiltiin Vekan ja Flon kanssa evl:n liikettä. Tuulen ja liikenteen takia jouduin kauemmas huutamaan seisomiskäskyt, mikä sai Vekan ja Flon välillä istumaan sekä ruudussa että luoksarissa. Veka pysähtyi ensin niin huonosti, että uusin, sitten koko liike ok. Vielä pysähdys, josta Hanne heitti sivusta palkan. Flora teki hienosti molemmat pysähdykset, aavistuksen verran vain varasti maasta sivulle... Dingo teki pari tokon alokkaan luoksaria: ensin palkka eteentulosta, toisella toistolla perusasento.

Loppuun tunnari: Veka oli taas haistelevinaan ja tötöili väärän, voi voi ja koira autoon. Floran lähetin ilman kapuloiden vientiä, kun ne Vekan jäljiltä olivat vielä paikallaan. Flora pysähtyi epävarmana sekä kapuloilla että luovutukseen tullessaan, mutta oma sillä oli. Dingo intoili ensin kapulat vieneen Hannen perään, siitä patistin sen kapuloille: hyvä haistelu ja oman poiminta, luovutukseen tuloa vahvistin noutokäskyllä. Hyvä treeni! Vekan tunnari epäkelpo, mutta pääsääntöisesti tehtiin hyvin ja onnistuttiin. :)

Sitten nokka kohti etelää ja lauantaina Somerolle. Dingo oli hieno, nyt sitä eivät kiinnostaneet ollenkaan olkialuset, hajut tai ihmiset, vaikka oltiin sisällä. Tiiviisti oltiin lampailla, korvatkin aika hyvin päässä. Yriteltiin poispäinajoakin pyytämällä koira viereen ja kulkemalla yhdessä lampaiden takana. Oli ihan ylivoimaista pystyä ohjaamaan järkevästi, kun koira ja lampaat pyörivät rullaatirullaa ympärillä eikä itsellä ollut selkeää visiota. Dingo jaksoi kuitenkin tehdä ja yrittää aina vaan. Hyvä Dingo.

Sunnuntaina kisailtiin Floran kanssa pari starttia TSAUlla. Ei ollut flowsta tietoakaan tänään. En tiedä, miksi oli niin tahmaista meno. Radatkaan eivät mitään ylivaikeita olleet. Se nyt oli vähän ikävä yllätys, että olimme lähtölistassa toisena ja laskin makseja olevan tarpeeksi kahteen rataantutustumiseen, mutta ei ollutkaan kahta erää ja lähtölistan ensimmäinenkin oli pois eli jouduinkin suoraan tutustumisesta hakemaan koiran autosta. Ensimmäisenä oli Anders Virtasen agirata. Yliaikakymppi kun kepeillä päästiin vasta kolmannella yrityksellä ykkösväliin: tungin aloitukseen vähän liian edelle enkä lähettänyt kunnolla hakemaan itsenäisesti edelliseltä hypyltä. Muuten ei tehty radalla virheitä, mutta hidasta ja tökkivää oli meno. Jos kisajännitys hyydyttää Floraa, niin enpä kyllä nyt itsekään pistänyt tossua toisen eteen! Olin hups koiran takana, hups väärällä puolella estettä...

Toiselle radalle yritin tsempata, muistaa juosta ja pysyä koiran edellä. Sainkin itseni vähän paremmin liikkeelle, mutta Flora tahmasi edelleen. Hylly puomi-putkierotteluun, ryntäys ihan selvästä hypystä ohi, ylivaikea keppien haku aivan kaaosta ja räksytystä taas koko matka. Hohhoo. Jos nyt jotain positiivista kaivamalla kaivetaan, niin yhtään rimaa ei tippunut edes okserilta, kaikkiin putkiin mentiin ilman kieltoja, hanskattiin muutama hieman kiperä saksalainen sekä pakkovalssi keppien jälkeen ja kepit suihkittiin hankalien alkujen jälkeen nopsasti ja varmasti! Huonoista kisoista kummittelemaan jäänyt keppienloppumörkö näkyy taas häipyneen. :)