Maanantaina pojat hallille, Flora lepovuoroon. (Flora pääsi varasijalta tanssikisaan, nyt kun vielä panttaisi juoksuja sen yli.) Hyvinkin kolmanneksen treenistä heiluin keskenäni luurit päässä koreografioiden kanssa. Floran puolalainen folkpop-pläjäys on viime silausta vailla, Veka & Jenni Vartiainen ja Dingon kotimaan kasaribiisi aika hyvin luonnosteltuina. Pitäisi vaan opettaa koirillekin ohjelmien askelkuviot: neljässä positiossa liikkuminen mukaan lukien temponvaihtelut, käännökset ja kaariurat, sivuaskelet oikealle ja pivotit sekä Vekalle ja Flolle vähän peruuttamista ja pyörähdyksiä. Dingon kohdalla mietitään tarkkaan, mitkä elementit rasittavat lantiota ja selkää, koska koirahan kompensoi jäykkyyden muualta, ellei pysty tekemään vaadittua liikettä kunnolla. Myös motivaation vuoksi Dingon alokkaan ohjelmasta tulee yksinkertainen ja minimipituinen.

Dingon kanssa ensin muutama oikein kiva seuraamispätkä taas lennosta herkuilla hetsaamalla. Myös juoksussa tuli hyvin mukana. Täytyy taas tutkiskella kriteeriä ja omaa asennetta kahteen aiempaan verrattuna erilaisen koiran tekemiseen ja miettiä, onko sitä ongelmaa ja jos niin kenen päässä... Positioita yksittäisinä namipalkoilla, näissä toki ei ongelmaa. Sivuaskelet oikealle vastakkain hyvin, ja nyt tehtiin niitä myös sivulla, mikä alkoi onnistua (näitä olisi tarkoitus ohjelmassa olla yksi pieni osa). Pivoteja ja vasemmalle käännöksiä nami kädessä.

Vekalle ensin vähän pyörähdyksiä, ei suju sivulla vielä ilman käsiapua. Veka oli niin kipinöissä tennaristaan, että en raaskinut laittaa sitä pois positioiden namipalkoilla opettelua varten. Tehtiin niitä sitten pallon avulla. Floran tapaan Vekakin on viettänyt niin ison osan elämästään perusasennossa, että se lähti helposti seuraamaan edessä, takana ja oikealla oikea lapa ohjaajaa vasten, kun pallo oli jossain kuonon lähellä. Positioiden kanssa meni siis erittäin hyvin! Muita juttuja tehtiin vielä vain vasemmalla sivulla. Pivoteista ja käännöksistä oikealle kääntyminen toimii, vasemmalle ei niin sulavasti. Sitten pallo pois ja namipalkkojen pariin: sivuaskelia ensin vastakkain, oikein mainiosti. Sivulla vähän kankeammin vielä. Peruutus alkaa jo näyttää peruutukselta! Loppuun vielä muutama ohjaajan ympäri kiertäminen niin että itse pyörin vastakkaiseen suuntaan. Vallan mainiota, kyllä Vekasta tanssikoira vielä tehdään!