Joulun treeniloma venyi melkein kahteen viikkoon. Välipäivinä vaan hipsuteltiin kotona pari kertaa positiot-sivuaskelet-peruutus-minitreeni. Laitellaan siis vuoden lopettajaiset jouluntoivotusten perään. 2015 oli hyvä koiraharrastusvuosi!

Vekan tavoitteina oli kisata viestillä, jäljellä ja tokossa. Nämä toteutuivat: viestillä kisattiin kaksi kertaa, jäljellä ylitettiin tavoitteet ahmaisemalla voittajan tulos ainoasta kokeesta. Tokossa ei edetty kuten piti, vaan voittajassa startattiin vasta syksyllä. Talvella aloitettiin myös HTM, jota Veka alkoi vetää yhtä luottokoiran tyylillä kuin kaikkea muutakin.

Floran tavoitteina oli kisata tokossa voittajassa ja päästä agissa kolmosten nollien tasolle. Agility alkoikin svengata, ja tehtiin hurjan hyviä treenejä. Korkattiin kolmoset, radat paranivat loppua kohden ja yksi nollakin tuli. Tokossa ei edistytty niin että olisi kannattanut mennä kisoihin, ja toko jäikin sivuosaan loppukesästä alkaen HTM-kärpäsen puraistua.

Dingo täytti kaksi vuotta ja tuntui selvästi aikuistuvan. Atopia saatiin hoitotasapainoon, eikä vino lantio ilmoitellut itsestään kuin kroonisella lievällä selkäjumittelulla. Paimennuksessa ei ollut varsinaista tavoitetta, vain päästä treenaamaan aktiivisesti ja katsoa, mihin päästään. Päästiinkin treenaamaan ja edistyttiin niin että alettiin ajatella kokeita. Maastoissa oli tavoitteena ykkösluokan taso: jäljellä ja esineissä se saavutettiin, mutta viestillä ei edetty mihinkään, kun ei sitä montaa kertaa edes tehty. Tottelevaisuudessa piti tehdä liikkeitä kokonaisiksi pois lukien tottiksen esteet, mutta vaikka paljon saatiin aikaan, ilman konkreettisia tavoitteita eli kisoja ei oikein mistään tullut valmista. Talvella HTM:n alkeet lähtivät mukavasti alkuun.

Mitäs vuonna 2016? Vekan kanssa tavoitteena on päästä tokossa erikoisvoittajaluokkaan ja kisata HTM:ssä. Konkreettisia tavoitteita en osaa uuteen lajiin koiratanssiin vielä asettaa nyt kellekään koiralle. Jäljellä kisaamiseen en koe nyt mitään mielenkiintoa, mutta Veka ja Flo saavat viihdejäljestää Dingon treenien siivellä. Toki rotumestikset ovat vielä pienoinen kysymysmerkki... Viestin osalta tilanne on auki. Epäonnistuneiden kisojen jälkeen on aina kova revanssihenki ja hinku saamatta jääneeseen tulokseen, mutta Veka tarvitsisi paljon vaativaa treeniä, mihin taas tarvitaan hehtaarimaastoja ja kakkosohjaajan aikaa. Jos siis kohtalo suo, viestille mennään vielä!

Floran kanssa otetaan päälajiksi HTM, jossa ensimmäinen kisa on tammikuussa. Agissa kisataan niin paljon kuin jaksan nyt kun koiralla ei vielä ikä paina, ja nollia tulee jos tulee. Tulostavoitteet tuovat pelkkää stressiä, joten esitetään tulostoivomuksia! Tokossa tavoitteena on startata voittajassa jossain vaiheessa ja tehdä kehässä yhdessä ehjä suoritus.

Dingollekin aukeavat ovet kisoihin poikkeusluvan myötä, joten vihdoin voidaan oikeasti asettaa tavoitteita. Päätavoite on Dingon parhaassa lajissa eli paimennuksen esikoe. Pk-puolella tavoitteena on tehdä BH-koe, maastot koetasolle ja tottiksen liikkeet hallintaan. Tokossa tavoitteena on alokasluokan ykkönen, avointa katsotaan tilanteen mukaan. HTM:ssä tavoitteena on kisata alokasluokassa. Viesti jää pois, koska kaikkea ei ehdi ja Dingo on kyllä parhaimmillaan muissa jutuissa kuin viestin kisamatkoilla.

Näissä kuvissa ja tunnelmissa,

uusivuosi.jpg