Perjantaina halli-ilta. Kasasin kiertonoudon, Veka aloitti. Tötterölle ensin kapuloiden edestä, sitten aina muutama askel taaksepäin. Palkkasin heittämällä pallon noin pysäytyspaikkaan. Tämä tosi hyvin! Oikea suunta tötsälle ja reipas kierto, vain kerran jouduttiin uusimaan kun Veka yhtäkkiä lopsahti hypyn eteen ihmettelemään. Tämäkin on oikeastaan hahmotustehtävä: koira menee helpommin löytyvälle kohteelle, jos ei tokokisakehän merkkimerestä löydä sitä oikeaa. Viimeisellä toistolla merkiltä lähetys, pysäytys seisomaan, vasen kapula, hyppy ja palkka. Erittäin onnistunut harjoitus, hyvä Veka! Sitten kaukot kerran kisamaisesti sarjalla SIMISM. Maa-seiso eteni hiukan ja istu-seiso hiukan enemmän... mutta hyvä asenne ja oikeat vaihdot. Loppuun namipalkalla vähän suoraan edessä peruutusta ja samaa sivuaskelharjoitusta, jonka Flora aloitti eilen: nokikkain koiran kanssa ja koira asteli mukana, kun itse astuin sivuttain. Nämäkin oikein hienosti! Aplodeja Vekalle!

Dingo oli hyvässä vedossa tänään. :) Kierrettiin merkkiä pallopalkalla. Edelleenkään Dingolla ei mitään ihmeempää hinkua ole merkille, mutta parani kun palkkasin merkin enkä itseni luo. Sitten pallon kanssa hippaloinnin jälkeen lelu pois ja namit kehiin. Seuraamista muutama pätkä. Viisi askelta oikein hienosti! Pari muuta pätkää jo ei niin hyvin. Mietintämyssyyn siis kuitenkin seuraaminen x 1/treeni? Sitten kaukoja. Maasta istu-maa ja takapalkalle. Olin vain noin puoli askelta koiran edessä. Istu-maa on vallan mainio ja maa-istun tekniikkakin sinänsä oikea, mutta etenemää tulee siinä vähän: Dingo on selvästi suuntautunut kuvittelemiinsa palkkakäsiin... jos takapalkka ei ala toistojen myötä purra, mietitään uudestaan. Sitten hypylle. Rimpulalla rimaesteellä 30, 40 ja 50 senttiä kutsuna hyppykäskyllä käsistä palkaten. Hienot loikat, tänään ei mitään ongelmaa! Loppuun vielä namien jämät jättävistä takaperin kävellen, ensimmäisen istumisen jouduin korjaamaan maasta ylös, mutta sitten kolme settiä kaikki oikein! Hieno Tinko!

Flora kierteli samoin kuin Veka ja yhtä hyvin, ellei huomioida levotonta metelöintiä. Suoranaisesta haukkumisesta keskeytin kyllä kerran. Lopuksi koko liike virheettömästi! Sitten HTM-juttuja eli fram-positiota ja siinä kääntymistä. Ensin vähän hahmotusvaikeuksia, sitten alkoi sujua. Flora on kyllä niin näppärä näissä, kunhan hoksaa oikean suunnan ja malttaa eikä steppaile joka suuntaan. Ilmeisesti muuta ei ehditty – kolme koiraa tunnin hallivuorolla vaihtoineen ja tavaroiden pläräämisineen tekee noin vartin tehokasta peliaikaa per kuono...