Perjantaina hallille. Ohjattu noutopäivä. Vekalla ei suksi luistanut ohjatussa. Vein kapuloita takaseinälle kasattuja agiesteitä kohti, koska kokeessakin ne voivat olla lähellä jotain muuta kamaa. Veka ei meinannut löytää niitä, meni väärälle, jumitti, toi targetia ja sitä rataa. Parit helpot niin onnistui. Tunnarissa oma piilossa. Kaukoissa SISI kisamatkalta hyvin! Mitähän muuta tehtiin? En muista, kun en kirjoittanut heti.

Dingo ei tehnyt ohjattua, koska tehtiin tasamaanoudon luovutuksia enkä halua nyt sotkea koiraa sivulle luovutuksilla. Hypyllä kutsuin nimellä ja yritin vinkkailla sivulle. Ei osaa Dingo tulla sivulle matkan päästä. TÄNNE-kutsulla se hyppäsi niin iloisesti hyvin eteen. Taidetaankin siis pitää tokossakin eteentulo, jos se kerran niin hyvin toimii! Flon ja Vekan vaihdoin huonojen eteentulojen takia. Muitakin juttuja varmaan tehtiin... seuraamista ainakin, jätätti taas.

Flora hanskasi ohjatun hyvin. Sitten HTM-juttuja. Positioita, pyörähdyksiä, puolenvaihtoja jalan alta... Loppuun tunnari, jossa pelkkää aivotonta kohellusta. Hain pojat ja tehtiin minuutin ryhmäpaikkamakuu. Hyvin pysyvät näissä. Paitsi yksittäin kutsuissa, etenkin jos kaveri saa palkkaa.

Lauantaiaamuna jäljille. Lämmintä +5, tyyni ja yön sateen jälkeen hyvin kostea sää. Vekalle 500 metriä, kolme keppiä, puoli tuntia, pari kulmaa ja piikki. Maasto oli sama kohta kuin Dingolla viimeksi eli alkupää jäkäläisillä kallioilla kiipeilyä, loppu tasaista mäntykangasta. Lyhyellä janalla Veka eteni hyvin. Jälki meni vähän liiankin huristeluksi, paikoin Veka oikoi ja kakkoskeppikin jäi. Flora ajoi 300 metriä, kolme keppiä, pari kulmaa ja piikki, ikää puolen tunnin ja tunnin välillä. Florakin varsin huristeli, jätti ykköskepin ja loppupäässä jopa hukkasi jäljen! Oli pakko ottaa gepsi avuksi, ettei harhauduta Dingon jäljen päälle, joten päästiin takaisin jäljelle ja loppuun hyvin.

Dingon jälki oli 500 metriä, kolme keppiä, tunnin ikäinen, pari kulmaa. Maasto oli alkupäässä hankalahkoa kallioiden ja kivien välissä pujottelua kuolleiden lehtien peitteellä. Dingo tekikin muutaman tarkistusympyrän samoin kuin kulmassa. Ykköskeppi oli aukealla, jonka reunaa Dingo kulki puunjuurakon toiselta puolelta, joten sinne jäi kepukka. Kakkonen nousi. Dingo teki hyvin töitä aivan loppumetreille asti, jolloin se sai vainun Floran jäljestä. Juoksua rakenteleva Flora on nyt maailman ihanin, joten siihen hajosi keskittyminen ja alkoi koipi nousta. Kuitenkin kun pienen huuhailun jälkeen osuttiin taas jäljelle, Dingo poimi sen ja jäljesti loppukepille.

Illalla mietin, että onhan se nyt synti ja häpeä istua lauantai-iltana kotona, kun kymmenen minuutin matkan päässä on huippuhyvä treenihalli. Ja olikin huippuhyvät treenit kaikkien kanssa! Dingo juoksenteli parit luoksetulot, joissa kokeilin palkata pallolla taakse niin, että koira livahtaa palloon jalkojen välistä. Nämä hyvin. Sitten lyhyemmältä matkalta eteentuloja suusta palkaten, nämä oikein hyvin! Samoin tasamaanoudon luovutukset. Hypyssä luoksetulokäsky ja palkka eteentulosta – meni niin luontevasti, että pidetään tämä. Viimeisenä koko liike eli perusasento, kehut siirtymässä, palkka taskusta. Pa jäi tässä vajaaksi, ja niitä tehtiin erikseen edestä sivulle, oikein hyvinkin. Seuraamisessa kolme, neljä ja viisi askelta palkaten perusasennosta – näissä ei jätätä lainkaan niin kuin pidemmälle kävellessä. Tunnari moitteeton, pienellä käsiavulla eteen, sitten megakehut ja palkkaa. Näistä se kokonaisuuksien kasailu lähtee. Kaukoja taas takapurkilla, istumaan nousua ja istu-maata varsin kivasti. Hieno tokopinko!

Vekan kanssa aloitin rohkeasti tunnarilla. Dingon tunnarin väärät olivat vielä paikallaan, ja kävin hajustamassa yhden niistä omaksi. Perusasennosta hetsasin pallolla ja lähetin vauhdista. Veka meni, oikeasti haisteli, reagoi omaan ja otti sen! Sain vielä palkattua vauhdista, kun tiesin oman paikan. Toisena teemana luoksetulon pysähdys. Venyi. Ja taas keksin niksin: olin käskyllä heittävinäni pallon, ja Veka pysähtyi vartaloavulla juuri oikein. Hyvä! Loppuun vielä muutama merkitön parin sentin targetinpalalla, nämä täydellisiä. Erinomainen Veka. :)

Floran kanssa yhdistettiin pyörähdys position vaihtoon. Sekä vasemmalta että edestä pääsee pyörähdyksellä näppärästi oikealle. Näitä muutamat pieninä kokonaisuuksina ja lelupalkka. Käsky alkaa olla hallinnassa tässä. Namipalkkaa takapurkkiin, kaukoja yhden askelen etäisyydellä sarjalla SIM. Pari seisomista lipsahti istumiseksi, muuten kivasti ja hyvä asenne. Myös edestä maasta positioiden hakua, eivät hahmotu kyllä pelkillä käskyillä. Sitten tunnari, aika aivotonta meininkiä taas, höpsis ja uudestaan. Nyt oma ja tästä kehut. Piti ottaa tämän päälle varma onnistuja eli luoksetulo, mutta Flora karkasi lähdöstä. Uusinnalla höngin ja hytkyin hetken aikaa ennen käskyä enkä sitten käskenytkään, vaan vapautin lähdössä pysymisestä leluun. Sitten pojat halliin ja minuutin ryhmäpaikkaistuminen, oikein hyvin.